Waar ben je naar opzoek?

Zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer

Vrouwen hebben gelijke rechten? Echt niet hoor! Er duiken regelmatig verhalen op in het nieuws wat het tegendeel bewijst. Vrouwen worden nog altijd ‘onderdrukt’. Al is het niet meer zo zichtbaar als vroeger, het gebeurd toch. 

Emancipatie?

In een stuk van Opzij staat dat per jaar duizenden mama’s (to be) op een subtiele manier (want het mag er niet te dik bovenop liggen) door hun werkgever gedupeerd worden. En denk daarbij aan: geen contract verlenging, kritiek op hun werk (terwijl het voorheen prima ging) of ze krijgen geen nieuwe functie omdat ze zwanger zijn.

En Nederland is toch zo geëmancipeerd?

Lees ook: 10 tips: moeder zijn en thuiswerken

Mannen voeren de boventoon

Al word je misschien niet keihard de deur gewezen, werkgevers kunnen heel subtiel zijn. Ze nodigen je niet uit voor een tweede gesprek en vragen vaak door over je kinderwens. Gek he dat je, na het geven van een eerlijk antwoord, niet wordt aangenomen?! Ook doen ze moeilijk over het geven van borstvoeding, je zwangerschapsverlof, terugkeer op de werkvloer of je salaris. En het komt te vaak voor dat dit mannen zijn die er geen bal van snappen.

Vrouwen kunnen zich nog zo goed inzetten en overal aan mee willen doen: het loont vaak niet.

Lees ook: Thuiswerken met kinderen? Het kan wél!

Denk niet in hokjes

Ik ben een voorstander van creatief ondernemen en zou dit aan alle bedrijven mee willen geven. Ga eens wat minder buiten de hokjes denken. Beoordeel een persoon om zijn of haar capaciteiten en kijk naar hoe de persoon is. Je loopt heel wat talent mist als je niet verder kijkt. Hier valt heel wat winst te behalen als bedrijf. Stimuleer je werknemers positief en je krijgt er heel veel voor terug.

Hier zou ik wel een lezing over kunnen geven 😉

Ik ben benieuwd naar wat jouw ervaringen zijn m.b.t. gelijke rechten op de werkvloer. 


Dit artikel is te lezen op Blendl. Het kost nog geen euro om dit stuk te lezen. En valt het je tegen? Dan krijg je je geld terug. Dit is overigens geen gesponsord bericht maar ik deel dit omdat ik het simpelweg heel nuttig vind.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Hoeveel voeding mag je baby? Check dit voedingsschema!

  • 20 minuten geleden
  • 3 minuten lezen
Pasen

Wat is Pasen en wat vieren we op deze dag?

  • 19 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg Nederland: De leukste plekken!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen