Waar ben je naar opzoek?

Zwangere Lieke niet bang voor zwangerschapsmasker

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zwangere Lieke niet bang voor zwangerschapsmasker

Zwangere mama to be Lieke van Lexmond is niet bang om een zwangerschapsmasker te krijgen. Ze geniet volop van het mooie weer, pal in de zon. Ze zal zich vast goed ingesmeerd hebben en ze draagt een hoed. Geniet er vooral lekker van Lieke! Aan mij was het zonnen echt niet besteedt. Rood haar, sproeten en een overgevoelige huid. Tijdens mijn zwangerschap vermeed ik de zon nog meer dan normaal 🙂

Wat is een zwangerschapsmasker?

Het zwangerschapsmasker (ook wel Melasma) is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken op de huid ontstaan. Het wordt veroorzaakt door de hormonen oestrogeen en progesteron, die de cellen in het gezicht aansporen om meer pigment aan te maken. De donkerbruine vlekken komen vooral voor op het voorhoofd, de wangen, rondom de ogen en lippen. Maar soms breidt het zich ook uit naar de hals en armen. Een zwangerschapsmasker is niet schadelijk, maar wel vervelend.

Hoe voorkom je een zwangerschapsmasker?

De beste tip is om op te passen met de zon en die zelfs zoveel mogelijk te vermijden tijdens je zwangerschap. Als je toch de zon ingaat, smeer je dan in met een hoge factor en draag een hoed. Als je echter gevoelig bent voor de ontwikkeling van Melasma (dit kan ook door medicatie komen) kun je weinig doen om ontwikkeling te voorkomen.

Bron zwangerschapsmasker: Mama en Zo

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 1 week geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen