Waar ben je naar opzoek?

Zorgen om minder verloskundige afdelingen in ziekenhuizen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zorgen om minder verloskundige afdelingen in ziekenhuizen

Er wordt bezuinigt in de zorg, dat zal je vast niet ontgaan zijn. Vanwege de bezuinigingen in de zorg sluiten kleinere ziekenhuizen steeds vaker hun verloskundige afdelingen. Deze bezuinigingen kunnen ernstige gevolgen hebben. Onlangs was er nog tragisch nieuws, waarbij een baby’tje overleden is vanwege langdurig zuurstofgebrek, dat mede voorkomen had kunnen worden wanneer de verloskundige afdeling in de buurt van de woonplaats van de ouders nog open was geweest.

Thuis bevallen of in het ziekenhuis; hulp moet dichtbij zijn

Zeker voor wie niet in de randstad woont, zijn de bezuinigingen in de zorg een negatieve ontwikkeling. Stel dat je complicaties krijgt tijdens de zwangerschap of bevalling waarbij elke seconde telt en de dichtstbijzijnde verloskundige afdeling een half uur of langer rijden is? Dat is een scenario waar je niet aan moet denken, maar dat steeds vaker de realiteit is. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat er tijdens een geplande thuisbevalling toch wordt besloten om naar het ziekenhuis te gaan, of dat er tijdens een ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie complicaties optreden waardoor het ineens een medische bevalling wordt? In zo’n geval wil je dat de juiste hulp dichtbij is, en dat lijkt met de huidige bezuinigen steeds lastiger te worden.

Bekijk ook de reportage op Een Vandaag, waaruit duidelijk blijft dat ook de zorginstellingen dit een slechte ontwikkeling vinden.

Wat vind jij van het feit dat kleinere ziekenhuizen steeds vaker hun verloskundige afdeling moeten sluiten?

Lees ook >> Thuisbevalling staat onder druk 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 8 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 10 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen