Waar ben je naar opzoek?

Zo ziet een ‘veilig thuis’ door de ogen van een kind eruit

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zo ziet een ‘veilig thuis’ door de ogen van een kind eruit

Een veilig thuis is helaas niet voor ieder kind realiteit. Maar ieder kind verdient dit wel. Er zijn nog teveel kwetsbare families die hulp nodig hebben bij de zorg en bescherming van hun kinderen. Wat zou ik graag willen dat die kinderen ook een ‘veilig thuis’ hebben en zin hebben om thuis te komen.

Geen veilige thuissituatie

Ik kan soms best verdrietig worden als ik naar mijn kinderen kijk die zorgeloos opgroeien en weet dat er genoeg situaties zijn waarin dat anders is. Situaties waarin het voor kinderen niet vanzelfsprekend is om naar huis te komen omdat hun thuissituatie niet veilig is.

Als ik denk aan een ‘veilig thuis’ dan denk ik aan:

 • Een plek waar je als familie samen komt en samen bent en ervan geniet om tijd met elkaar door te brengen.
 • Een plek waar ouders luisteren naar hun kinderen: naar wat ze meegemaakt hebben en wat ze bezighoudt.
 • Een plek waar kinderen kunnen groeien op verschillende vlakken en zich kunnen ontwikkelen.
 • Een plek waar je je veilig voelt en je emoties kunt delen.
 • Ouders die je naar een arts kunnen sturen voor medische zorg.
 • Ouders die je stimuleren om onderwijs te volgen.

Maar wat als je familie kwetsbaar is door armoede, ziekte, overlijden van één of beide ouders? Of door extreem zware leefomstandigheden? Als gezinnen en families geholpen kunnen worden en een ‘veilig thuis’ kunnen creëren hebben de kinderen een kans op een betere toekomst.

Biologische familie

Gelukkig kan ik mijn kinderen een veilig thuis bieden. Ik ben ervan overtuigd dat de beste plek waar een kind kan opgroeien bij zijn biologische familie is. Wij hebben een sponsorkindje die bij zijn biologische ouders woont maar die wij maandelijks steunen. En ik geloof zeker dat hij beter af is met hulp van buitenaf maar wel bij zijn biologische ouders.

Een betere wereld

Ik zou met mijn kinderen graag willen bijdragen aan een betere wereld. Ik geloof, net als Crayola, in de creativiteit van een kind waarmee ze iets toe kunnen voegen aan de betere wereld. Het merk is al meer dan 100 jaar een inspiratie voor creativiteit van kinderen. Crayola heeft een breed assortiment aan kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. Crayola gelooft dat wanneer je de creativiteit in een kind blijft prikkelen, zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Door kinderen te helpen om op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden we ze voor op de toekomst.

tekenen-voor-een-betere-wereld
Annelin (4) verbindt een veilig thuis aan liefde. Het symbool van liefde is een hart en dus besloot zij een huis in de vorm van een hart te tekenen. De deur van het hartenhuis staat open zodat lieve mensen en dieren ook een veilig thuis kunnen hebben bij haar thuis. Ook bij Annelin hoort er bij een veilig huis een papa, mama, haar grote zus en haar poes Felix.

Met de actie ‘Tekenen voor een betere wereld’ bedenken Nederlandse kinderen oplossingen voor een veiligere thuissituatie. Zo ook de kinderen van blogger Anne.

florine-tekent-voor-een-betere-wereld
Volgens Florine (7) is een veilig thuis een huis onder de grond. Onder de grond kan je enkel bij je huis komen door middel van een grote ondergrondse gang met een luik die alleen leden van haar gezin kunnen openen. Zo kunnen gevaarlijk dieren en gemene mensen nooit binnenkomen. Daarnaast hoort bij een veilig thuis een papa, mama, zusje en haar poes Felix. Een auto hebben is ook altijd fijn om naar dingen toe te kunnen rijden zoals een pretpark of vakantie 🙂 .

Het geld dat met deze actie opgehaald wordt komt ten goede aan de familieversterkende programma’s van SOS Kinderdorpen. Via deze programma’s ondersteunt de organisatie kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ worden kwetsbare gezinnen ondersteund in onder andere Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia.

een-tekening-voor-een-betere-wereld

Doe jij ook mee met je kids?

Het is herfstvakantie dus maak van de gelegenheid gebruik en doe mee met je kids. Meedoen is eenvoudig. Laat jouw kind een tekening maken over hoe hij/zij denkt dat een veilig thuis eruit ziet. Maak er een foto van en upload die vervolgens op de website. Er kan gedoneerd worden op de tekening van je kind(eren) en dit geld gaat naar SOS Kinderdorpen.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen