Waar ben je naar opzoek?

Zindelijk: handig of toch niet?

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zindelijk: handig of toch niet?

Zindelijkheid

Waarom wilde ik ook alweer zo graag dat mijn dochter zindelijk werd? Dat maakte alles toch makkelijker? Geen luiers meer hoeven kopen en geen luiertas overal mee naartoe slepen, dat leek mij wel wat.

Maar nu, nu wordt mijn dochter zindelijk en word het dan wel allemaal makkelijker? Eerlijk gezegd vind ik het nog veel meer werk dan die “makkelijke luier”.

Waarom? Waar zal ik beginnen;

 1. Als je gaat beginnen met zindelijkheidstraining heb je de eerste paar dagen veel ongelukjes.
 2. Ze moeten ineens 200 keer per dag naar de WC, daarvan plassen ze 3 keer daadwerkelijk op de pot en de naast de 197 keer vals alarm, nog 3 keer in de onderbroek.
 3. Je bent nog even niet van de luiertas/rugzakje af, want je moet overal een extra setje kleding mee naartoe slepen.
 4. Kinderen die ‘s nachts netjes doorsliepen, roepen nu om 03.00 uur ‘s nachts dat ze moeten plassen.
 5. En ze moeten plassen op momenten dat het ECHT NIET kan, in de auto, in een winkel zonder toilet en nee ze kunnen het nog niet ophouden.

En dan nog wat…

Zo gebeurde het van de week dat we naar een bouwmarkt moesten en ik uit voorzorg mijn dochter een luier omdeed. Toen we net binnen waren moest ze plassen, zucht! Ik hoorde mijzelf zeggen: “Doe maar even in je luier.” Bij de kassa zag ik opeens een toilet, ik dacht dat het een goed idee was daar nog even te gaan en de volle luier weg te gooien en verder te shoppen zonder luier.

In dat toilet hing een urinoir, ze was onder de indruk want wat was dat? Ik heb haar uitgelegd dat dat voor jongens is. Ze was erg onder de indruk want de hele weg terug heeft ze aan papa verteld dat alle jongens staand plassen uit hun navel. Ook moet ik nu de hele dag aanhoren dat jongens een “piemel” hebben, zo ook Sinterklaas. En je raadt al wat ze vanmiddag tegen de Piet riep in het centrum toen ze erachterkwam dat het een “man” was…

Dit is een gastblog van Shirley.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Jaimy zei

  Oh oh oh!
  Heerlijk ze denken mamma pesten

 • sylvia zei

  Haha heel herkenbaar!

 • Roos zei

  Wat dacht je van n 3jarige die NIET met mama wil plassen.. Want hij is een jongetje en kan eeeeecht niet naar het meisjestoilet hoor…… Zucht! Hihihi

 • Ramona zei

  Haha, leuk! Hier alleen maar ‘piemels’ om zindelijk te maken, goed om te weten dat die uit hun navel kunnen plassen! 😉

 • mirella zei

  Oh geweldig en zo herkenbaar…

 • dacia zei

  Heel herkenbaar! En dan komt er ook nog bij dat ze dadelijk geen luier meer om willen in nood… Daar sta je met je gillende peuter midden in de wibra terwijl De kassa mevrouw zegt:”sorry hier hebben we geen openbaar toilet”. In combinatie met hormonen kun je dan wel mensen omleggen haha.
  Leuk geschreven stukje!!

 • Cynhia zei

  En dan moet je het eens proberen met een tweeling die jongens zijn. Denk dat ik ondertussen in iedere winkel, supermarkt, musea, horeca alle wc heb gezien want wat is het interesant om ergens anders te plassen. Mijn wasmachine draait overuren en de luiertas is zwaarder dan voorheen, maar ik ga ervanuit dat als het dan echt zover is het echt makkelijker wordt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

 • 1 week geleden
 • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

 • 1 week geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

 • 1 maand geleden
 • 3 minuten lezen