Waar ben je naar opzoek?

Work Baby Work!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Work Baby Work!

Het is een bekend fenomeen dat de overambitieuze vrouw, vaak met haar doelen niet compleet helder, helemaal gekraakt wordt op het moment van de bevalling. Het doet me denken aan Carice van Houten, die op een houtje moest bijten om zichzelf rustig te houden. In de film dan. De zwangerschapsperiode is ook een groot verhaallijn (nee, niet een groot complot); Love is all around. Je koopt een ring, koopt een woning en voor het weet is jouw vrouw al over de helft. Twintig steeds vollere weken.

Het begint met heel veel plezier, daarop volgt een enorm dip aan hormonenwisselingen. Het is mijn liefste schat van de wereld die soms compleet doorslaat: alsof ik de she-devil in haar ogen kijk. Ze lacht het hardst om opeens opkomende lugubere gedachten. Voor de bevruchting was het een meisje dat een verkeerd afgelopen romantische komedie zag als horror.

Door de verbazing moet ik er om lachen, maar mijn innerlijke stem kent maar één term: eng. Gelukkig moet ik daar dan weer om lachen, maar alles eromheen is soms gewoon eng. Ik was altijd de man die met dat onzichtbare vingertje naar de dames wees om hen alvast aan te geven wat komen gaat. Achteraf gezien had ik het kunnen weten: als je met 1 vinger wijst naar een ander, wijzen er 3 naar jezelf. De 3 ‘wijzen’.

>> Lees ook: De wachtmaar-maffia.

In Frankrijk had een groep astronomen het grootste zwarte gat ooit ontdekt. Een fenomeen waar een enorme zwaartekracht heerst. Zo sterk dat zelfs licht er niet uitkomt. Godzijdank ben ik in een zwart gat terecht gekomen waar straks onze dochtertje het licht gaat zien (smelt). Eraan denkend spelen mijn hormonen ook een beetje op. Schijnzwanger? Fysiek gezien zie je dat alleen maar af aan mijn groeiende buik. De zomer is in aantocht, maar ik ben meer aangekomen dan mijn vrouw tijdens haar 1e 20 weken van het pracht dat zwangerschap heet.

Waar ik op dit moment door de bomen het bos niet meer zie is werk. Daar moet ik letterlijk aan werken, want hoe moet je dat nu gaan combineren straks? Steeds meer krijg ik respect voor de nieuwe ouders, ook wel jonge ouders geheten. Afgelopen jaar baarde een minder jonge Duitse vrouw een kind. Een hernieuwde moeder van 65 jaar. De mensen om haar heen aanschouwden het baren van een nieuw wezen, de rest van de wereld baarde zich stiekem zorgen.

Het doet mij ineens denken aan voetbal. Ik weet niet of het aan de Duitser ligt of dat de buik van mijn vrouw steeds meer erop gaat lijken. Wel weet ik dat topspelers na de WK een seizoen uit de running zijn. Ze hebben alles gegeven en het lichaam snakt naar rust. Daar kan omkoping zelfs niets aan doen. Een moeder moet na de bevalling ook bijkomen, in mijn ogen compleet worden vertroeteld. Een verwenning van de man kunnen ze nog wel verdragen, maar een andere vrouw die de baby op wil pakken? No way! Een moeder valt niet om te kopen. Haar liefde, wat een paar dagen geleden nog een ‘bal onder het shirt’ was, is onvoorwaardelijke moederliefde. Ze denkt weer compleet helder.

Deze blog is geschreven door Fandy Benjamins.

Onvoorwaardelijke moederliefde

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen