Waar ben je naar opzoek?

Woede om Facebookreacties verdronken meisje

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Woede om Facebookreacties verdronken meisje

Afgelopen zondag is er een meisje verdronken in de Sloterplas in Amsterdam. De politie zegt dat het meisje uit het zicht van haar moeder is verdwenen. Er werd daarna alarm geslagen. Duikers van de brandweer vonden het meisje kort na het begin van de zoekactie in het water. Reanimatie mocht niet baten en het meisje is overleden. 

Noodlottig ongeval

Volgens de hulpdiensten is er sprake van een noodlottig ongeval. Het Parool meldt dat het Braziliaanse door haar moeder op het hart was gedrukt het water niet in te gaan omdat het koud en vies was. Het meisje speelde in het zand maar na vijftien minuten kon de moeder haar kind niet meer vinden. Samen met een vriendin heeft ze het hele strand afgezocht. Helaas heeft niemand het ongeval zien gebeuren.

De trollen op Social Media

Verschrikkelijk en hartverscheurend voor de ouders. Je kind verliezen is het ergste wat je kan gebeuren. Toen dit bericht op Social Media verscheen hadden (helaas) trollende internetgebruikers daar weer wat over te zeggen. En uiteraard namen ze geen blad voor hun mond, dachten ze niet na over wat ze typten (zo veilig achter hun toetsenbord) en waren de meningen niet mals.

Dit viel schrijfster Roos Schlikker op en ze schoof aan bij RTL Summer Night (RTL 4) om het hier over te hebben. Want dit is iets wat bijna standaard op internet gebeurd en dit kan niet. Samen met haar aan tafel zat Jolanda Bruggink-Navis die haar dochter aan de verdrinkingsdood verloor in 2008.

Lees ook : Sorry en bedankt lieve lezers!

Op Facebook komen er vooral reacties van mensen die vinden dat de moeder beter op het moeten letten op haar kind. Dit maakte veel los bij Jolanda. Jolanda schreef een emotioneel bericht op Facebook aan al die mensen die vinden dat ze het beter weten en denken hoe het is gegaan.

Houd je bek!

Columniste Roos bemoeit zich er ook tegenaan en zegt zelfs dat mensen hun bek moeten houden. “Ten eerste was je er niet bij, je kent het verhaal niet. Ten tweede: deze mensen lezen dit. En deze mensen maken al het meest verschrikkelijk mee wat je mee kunt maken. Houd je bek.”

En ze heeft helemaal gelijk. Hoe halen mensen het in hun hoofd dit soort reacties achter te laten? Hoe kunnen ze?! Tot ze het zelf overkomt. Dan weten ze hoe het voelt. Maar dat wens je NIEMAND toe. Toch? Houd dan ook je mond en denk tien keer na voordat je weer eens een hersenloze reactie plaatst.

Bron: LindaNieuwsBron beeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 3 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen