Waar ben je naar opzoek?

Dit wil ik mijn meiden meegeven voor later!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Dit wil ik mijn meiden meegeven voor later!

Het leven van een vrouw zit vol onzekerheden. Dat begint vaak al rondom de pubertijd. Je lichaam wordt anders en je wordt ongesteld. Niet iets om naar uit te kijken vond ik toen. Maar het hoort er nou eenmaal bij. Ik schaamde mij er zelfs een beetje voor. Gelukkig weet ik nu wel beter en ligt er een schone taak voor mij als moeder voor als mijn dochters straks groot zijn. Ik ga ervoor zorgen dat zij zich hier niet voor gaan schamen! Het hoort erbij, ze mogen vrouw zijn en zich vrouwelijk voelen #LikeAGirl

Had ik maar meer zelfvertrouwen…

Het begon toen ik 13 jaar was. Natuurlijk wist ik wel wat er zou komen maar toen het eenmaal zo ver was vond ik het niet prettig. Ik moest dat aan mijn ouders gaan vertellen. Ik voelde mij erg ongemakkelijk. En dat terwijl mijn moeder het er echt wel over heeft gehad met mij. Maar ik wilde nog geen ‘vrouw’ zijn. Ik wilde een meisje blijven. Mijn moeder zorgde voor maandverband en tampons en daarmee moest ik mij maar redden. Ik zou willen dat ik op die leeftijd meer zelfvertrouwen had.

Blijf sporten!

Ik was al niet de populairste van de klas en werd vaak gepest. Dit kon er ook nog wel bij! Mijzelf wegcijferen en denken dat ik niet goed genoeg was, daar was ik wel goed in. Ik weet nu wel dat dat niet is wat ik mijn dochters mee wil geven. Ze moeten zich veilig voelen en weten dat ze alles kunnen doen en worden wat ze willen. Ze moeten zich goed genoeg voelen, want meisjes zijn net zo goed sterk en stoer. Ook sporten moet gewoon kunnen, ondanks dat ze maandelijks last hebben van hun menstruatie. Sporten geeft meisjes juist het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben op die leeftijd. Ik zou dus alle meisjes willen aanmoedigen om te blijven sporten #LikeAGirl!

Had ik maar…

De eerste gymles tijdens mijn eerste menstruatie was verschrikkelijk. Ik had buikpijn, rugpijn, was emotioneel en… voor het eerst ongesteld. Hoe moet je je dan voelen? Hoe ga je daarmee om? 
Ik wilde niet gymmen. Ik probeerde er onderuit te komen. Ik melde mij af bij de leraar maar die vond het geen geldige reden. Ik moest meedoen.
Die keer dat ik doorlekte tijdens de gymles kan ik mij nog goed herinneren. Ik kon wel door de grond zakken en natuurlijk viel het vooral de jongens op. Wekenlang werd ik ermee gepest.
Leuk hoor dat vrouw worden!

Ik denk vaak wel: had ik maar op een teamsport gezeten…
Achteraf heb ik dat erg gemist. In alle opzichten was dat goed geweest voor mij.

 

Topsporter Naomi van As brengt een super mooie boodschap naar buiten waar ik helemaal achter sta. Dit is wat ik mijn dochters mee wil geven. Always ondersteunt deze boodschap ook en is daarom een wereldwijde campagne gestart met verschillende vrouwelijke atleten die als rolmodel dienen en meisjes kunnen inspireren. Deze vrouwelijke topsporters sporten ook tijdens hun menstruatie en zij willen andere meisjes inspireren om ook te blijven sporten #LikeAGirl. Als vrouw kun je ook de top bereiken. Ik wil dat mijn meisjes zich dat altijd voor blijven houden!

Go girls

Deze blogpost is gesponsord door Always.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen