Waar ben je naar opzoek?

Een weekendje natuur met de kids

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een weekendje natuur met de kids

Het is winter als ik gevraagd wordt om met mijn gezin een weekendje de natuur in te trekken. Dat lijkt mij ontzettend leuk en de kids ook! Het is weer eens wat anders dan een vakantiepark met alles erop en eraan. Het huisje wat we uitgekozen hebben ligt namelijk midden in de natuur en we zijn op onszelf aangewezen. Heerlijk!

> Volg je mij al op Instagram? Daar kon je al meegenieten van dit heerlijke weekend in de natuur.

Een huisje in de natuur

Eind juni is het zover. We vertrekken voor een lang weekend naar de bossen. Het vakantiehuisje wat we betrekken is van Buitenleven Vakanties. Buitenleven Vakanties bieden vakantiewoningen in de natuur aan. Denk hierbij aan: oude boswachterswoningen, kastelen en landhuizen en ‘buitenbeentjes’.

Even kort: Buitenleven Vakanties is een initiatief van dé drie natuurorganisaties van Nederland waarvan we er vast wel één kennen. De12Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Natuurhuisje

Zelfbediening

We treffen het met het weer. Het kan niet anders dan dat ons een mooi weekend te wachten staat. We krijgen een mailtje met de routebeschrijving van ons huisje. Bij aankomst is het één en al zelfredzaamheid. Niks geen lange rijen bij slagbomen. Mijn man is blij met deze zelfbediening. Een paar dagen voor vertrek hebben we een code gekregen waarmee we het huisje kunnen betreden. Super easy, we zijn zo binnen!

Blij verrast!

De Peppelboom, ons huisje, staat op het noordwestelijke deel van de Veluwe. Een prachtige omgeving gelegen middenin de bossen. Ik ben verrast als ik het huisje binnenstap. Een netjes en schoon huis met drie slaapkamers, een ruime keuken, voldoende ruimte in huis, leuke zitjes, een fijne badkamer, veel ruimte rondom het huisje en zelfs een houtkachel. We voelen ons hier meteen thuis en de kinderen zoeken uit waar ze gaan slapen. Vervolgens rennen ze naar buiten waar ze alle ruimte hebben om te voetballen en achter elkaar aan te rennen.

een weekendje natuur

De natuur in

Het blijft niet alleen bij slapen in de natuur, we gaan de eerste avond ook daadwerkelijk de natuur in. We zijn uitgenodigd door Staatbosbeheer om wilde zwijnen te gaan spotten op de Veluwe. Eerder heb ik al eens aangegeven fan te zijn van Staatsbosbeheer. En dat is niet suf! Ze hebben ontzettend toffe campingplaatsen en super leuke (gratis) activiteiten gedurende het jaar.

Het was een super toffe excursie. De avond begon met soep en broodjes. Super goed voor elkaar! Daarna gingen we op pad met de boswachter in een jeep. De kinderen waren super enthousiast. We hebben gezocht naar herkenningstekens van het wilde zwijn en hebben ze ook echt gezien. Super gaaf!
Daarnaast nog een paar andere wilde dieren. We zijn op plekken geweest waar je anders nooit komt. Moe en voldaan gingen we naar huis. Met dank aan de super enthousiaste en gedreven boswachters. We hebben ontzettend genoten. Ik moet eerlijk zeggen dat we blij verrast waren door de organisatie en de activiteit.

Wilde zwijnen voor de deur

Op vrijdagavond hebben we met moeite wilde zwijnen gespot met de boswachter. Op zaterdagavond stonden ze gewoon voor onze deur. Wel 13 stuks!
Toen we bij toeval die avond naar buiten keken zagen we allemaal schimmen. We zijn naar buiten geslopen en op een steenworpafstand van ons stonden ze. De zwijnen. Je zag ze niet alleen (vaag) maar je hoorde ze ook wroeten in de aarde. Zo bijzonder! Een cadeautje wat we krijgen bij ons verblijf in het huisje.

Rust!

We hebben een super tijd gehad dankzij Buitenleven Vakanties. We zijn een weekendje tot rust gekomen in de natuur en hebben van ons huisje en de natuur genoten. Ik vind het zeker een aanrader om zo’n huisje te huren. Het staat voor rust, vrijheid en ruimte. Heerlij met je gezin weg of met familie of vrienden. We komen zeker een keer terug!

Weekendje in de natuur

Dit weekend was op uitnodiging van Buitenleven Vakanties.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen