Waar ben je naar opzoek?

Een weekendje Family Time in… Phantasialand!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een weekendje Family Time in… Phantasialand!

We zijn net terug van een heerlijk weekendje weg. De schoolvakanties zijn hier sinds vrijdag begonnen en dat moest gevierd worden. Al weken hadden we ons verheugd op dit weekend. We gingen namelijk op avontuur naar… Phantasialand. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij nog geheel onbekend was toen ik er van hoorde. Phantasialand? Wat is dat? En waar ligt dat dan? Daar zijn wij dit weekend achter gekomen. Ik neem jullie graag mee op ons avontuur en ik laat jullie kennismaken met Phantasialand. 

Net over de Duitse grens

Tot voort kort kenden wij Phantasialand dus niet. Het ligt in Duitsland en het is eigenlijk heel dichtbij. Het is net over de Duitse grens vlakbij Keulen. Voor ons was dat zo’n 2,5 uur rijden vanaf Drenthe. Omdat we alles van het park wilden bekijken hadden we een nachtje in het hotel geboekt. Phantasialand heeft namelijk twee hotels en wij zaten in het kindvriendelijke hotel Matamba.

De ontvangst was heel erg hartelijk en het hotel ligt op een steenworp afstand van het themapark. Bij binnenkomst waan je je in een Afrikaanse wereld. Heel erg leuk voor de kinderen! Alles was snel geregeld en de kinderen kregen een waterzak én een Avonturen Tour Boek. Een soort paspoort waarmee ze per attractie een stempel konden verdienen. Na afloop hebben ze een diploma gekregen. Op deze manier worden de kinderen er ook bij betrokken en gaan ze zelf uitzoeken wat ze nog moeten en willen doen. Het Avonturen Tour boek is ook in het themapark op te halen.

Hotel Matamba Phantasialand
Hotel Matamba

Op ontdekking

Nadat we ingecheckt hadden gingen we op ontdekking in het park. Bij binnenkomst kregen de kinderen een polsbandje waarop ik hun namen en mijn telefoonnummer kon schrijven.

Het themapark bestaat uit 6 themawerelden met meer dan 40 attracties en shows. Het viel mij al snel op dat het park overzichtelijk is. Het is handig dat er bij de attracties een bord staat waarop staat wat de wachttijd is voor die attractie. Zo kun je daar bepalen of je dat er voor over hebt of niet. Het was goed te doen. De gemiddelde wachttijd was maar 15 minuten.

Bij een attractie kun je ook gebruik maken van de babyswitch. Wil je als ouder allebei in een spannende attractie waar de kinderen nog te klein voor zijn? Meld dan bij de attractiemedewerker dat je gebruik wil maken van de babyswitch. Nadat één ouder in de attractie is geweest mag de andere ouder ook, zonder dat je daarvoor weer in de rij moet gaan staan. Je mag dan plaatsnemen in de eerstvolgende rit!

Themawereld Fantasy

De eerste dag hebben we vooral doorgebracht in de themawereld Fantasy. Dit is speciaal voor de kinderen in de leeftijdsklasse van onze kinderen. Echt meer voor de kleinere kinderen dus. We hebben ons hier prima vermaakt met leuke attracties en activiteiten. Er is zelfs een speelplaats met water en zand. Dat is natuurlijk altijd leuk! In veel attracties mogen de kinderen ook al alleen.

Phantasialand themapark

Ervaringen Phantasialand

Bij de wateractiviteiten krijgen de kinderen een zwemvest aan. En we kwamen erachter dat het schminken gratis is. Zo leuk! En ze maken er echt een kunstwerk van. Op mijn Instagram kun je nog veel meer leuke foto’s zien van deze dagen.

Phantasialand in Duitsland

Dit was dag 2…

Schminken in Phantasialand

We hebben twee ontzettend leuke dagen gehad in Phantasialand. De aankleding van het park is helemaal in een thema en op deze manier beleef je het themapark nog meer. Je waant je in een andere wereld. Een wereld vol fantasie. De kleding van de medewerkers is bijvoorbeeld ook helemaal in stijl. En door de hoofdstraat lopen ook personages die ‘wonen’ in het themapark.

Weekendje Phantasialand

Lekker slapen

Na een dag heerlijk spelen en een dag vol belevenissen gingen we moe maar voldaan naar ons hotel. Hier genoten we van een borreltje en vervolgens van het avondeten. Een heerlijk Afrikaans buffet. Daarna streken we neer in onze Afrikaanse familiekamer voor een fijne nachtrust.

Het toppunt van een nachtje in een hotel vinden de kinderen altijd… het ontbijt! En het leuke is dat er in dit hotel een echt kinderbuffet is. Op ooghoogte van de kinderen.

Hotel Matamba Phantasialand

Weer naar huis

De laatste dag hebben we nog het andere deel van het park bezocht. Papa wilde nog graag in de achtbaan Black Mamba en de kinderen in de mijnachtbaan Colorado Adventure. Deze ging super hard maar vonden ze echt super leuk.

Attracties Phantasialand
Wachten op papa want die wil in de achtbaan…

We hebben twee hele leuke dagen gehad in het park en alles kunnen bekijken. Een nachtje in het hotel was heerlijk want zo kun je in alle rust het park doorlopen en als de kinderen moe zijn naar het hotel gaan. We hebben genoten en gingen moe maar voldaan weer terug naar Nederland… Bedankt Phantasialand. Tot snel!

Zoek je nog inspiratie voor de meivakantie? Dan is dit zeker een tip voor jonge gezinnen!

Bedankt Phantasialand

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen