Waar ben je naar opzoek?

Wederom kinderen achtergelaten in snikhete auto’s

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wederom kinderen achtergelaten in snikhete auto’s

Met Love2BeMama willen wij een FEELGOOD mamablog zijn met een positieve instelling. Toch wil ik dit bericht, wat helemaal niet positief is, onder de aandacht brengen. Omdat ik vind dat ouders het keer op keer moeten lezen om gewaarschuwd te blijven worden want blijkbaar snapt een aantal het toch nog steeds niet…

Elke zomer komen er berichten naar buiten dat politie, brandweer of voorbijgangers kinderen (of dieren) moeten bevrijden uit snikhete auto’s. Ik kan daar zo kwaad om worden want het is toch algemeen bekend dat je kinderen NIET alleen in een afgesloten auto moet laten zitten. En al helemaal niet met deze hitte?! Maar doe het liever maar nooit…

Lees ook: Nog een keer: Laat je kind NOOIT achter in een hete auto!

Kinderen achterlaten in snikhete auto’s

Toch zijn er nog steeds ouders die denken dat het wel ‘even’ kan. Even een boodschap doen, even snel wat terugbrengen in de winkel, even een brood halen bij de bakker. Maar dat ‘even’ kan je kind fataal worden. Ook zijn er nog ouders die het niet bij ‘even’ laten maar gerust uitgebreid de weekboodschappen gaan doen en hun kinderen slapend in de auto achterlaten om ze vervolgens levenloos terug te vinden.

STUPID! Echt. Ik heb er geen andere woorden voor.

Gisteren heeft de politie weer twee kinderen moeten bevrijden uit een snikhete auto die bij een supermarkt stond geparkeerd in het Zuid-Hollandse Ter Aar. De 38-jarige vader van de twee kinderen is aangehouden.

Lees ook: Pas op met water uit de tuinslang!

En daar bleef het niet bij. Ook in het Noord-Hollandse Assendelft kreeg de politie een melding van een kind dat in een auto achtergelaten was.

Nu.nl meldt dat de incidenten zijn gemeld bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Laat je kind NOOIT achter in de auto

Ik zou alle ouders willen adviseren om hun kinderen niet alleen op warme dagen niet achter te laten in de auto maar ook niet op dagen dat het niet warm is. Je kan wel denken dat je ‘even snel’ een boodschap gaat doen maar hoe vaak word je wel niet opgehouden? Als het in de auto ‘maar’ 22 graden is kan de temperatuur, als buiten de zon schijnt, namelijk al binnen een uur oplopen naar 44 graden. Na een half uur stijgt de temperatuur al naar 34-37 graden. Je kind zit gewoon in een oven. Je kind achterlaten? Gewoon NIET doen dus. NOOIT!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Mama’en: zorgen voor jezelf rondom het moederschap

  • 3 dagen geleden
  • 8 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Moeder van gepeste Suze deelt hartverscheurend bericht

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Even weg

10 tips onvergetelijke zomervakantie in de achtertuin

  • 3 dagen geleden
  • 7 minuten lezen