Waar ben je naar opzoek?

Wat te doen bij een hartstilstand?

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wat te doen bij een hartstilstand?

Wat doe je als iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt? Waarschijnlijk heb je het ooit meegekregen op een EHBO cursus en het zelfs geoefend. Maar is het blijven hangen? Bij mij niet… Met het idee dat elke week 300 Nederlanders een hartstilstand krijgen, en daar ook een directe naaste van mij bij kan zitten, zet mij wel aan het nadenken. Wat doe ik dan? 112 bellen is de kortste klap maar in die tussentijd kun jij wel het verschil maken.

Middelbare scholen moeten reanimatieonderwijs krijgen

De Hartstichting is zich ervan bewust dat Nederlanders moeten weten wat je moet doen als iemand in je directe omgeving een hartstilstand krijgt. En daarom willen ze gaan beginnen met reanimatieonderwijs op de middelbare scholen. Op vrijdag 6 juni gaan meer dan 3000 scholieren uit het land naar het GelreDome in Arnhem om het wereldrecord reanimeren en defibrilleren te verbreken. Synchroon op de beat van muziek zullen zij dertig minuten lang reanimeren en defibrilleren op maar liefst 750 reanimatiepoppen. Met deze wereldrecordpoging roept de Hartstichting Nederlanders op om de petitie te tekenen voor structureel reanimatieonderwijs op scholen. Ze hopen op meer dan 40.000 steunbetuigingen. Daarmee wil de Hartstichting medio oktober naar staatssecretaris Sander Dekker gaan (ministerie van OCW).

Wat te doen bij een hartstilstand?

Onze kinderen zijn de toekomst en het is belangrijk dat wij achter hun onderwijs staan. Ook achter het onderwijs wat ze gaan krijgen en wat ze aangereikt krijgen.  Ik sta achter dit voorstel en ik heb de petitie net getekend. Teken jij ook? Samen staan wij sterk!

Teken jij de petitie voor reanimatieonderwijs op school? 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 6 dagen geleden
  • 6 minuten lezen