Waar ben je naar opzoek?

Wanneer vraag je aan iemand: “Goh, ben je zwanger?”

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wanneer vraag je aan iemand: “Goh, ben je zwanger?”

Wanneer is het gepast om aan een vrouw te vragen wanneer ze zwanger is? Kijk… je wil ook niet achter haar rug om die vraag stellen aan de buurvrouw van. Daarom vraag je haar het liefst persoonlijk of ze zwanger is. Wel zo netjes toch? Maar wanneer stel je DE vraag?

Ik ben vier keer zwanger geweest. En ik kan je zeggen… dat ga je wel zien. Bij de eerste zwangerschap kon ik die buik er wel uitkijken en opeens was hij daar. Bij de tweede zwangerschap kon ik met moeite 12 weken verbergen dat ik zwanger was en bij de derde (eigenlijk vierde) zwangerschap was er geen ontkomen aan. Na de vijfde week zag je het al: ik was zwanger.  Dat kwam ook doordat er nog een zwangerschap tussendoor kwam die helaas resulteerde in een miskraam. Vooral bij die laatste zwangerschap voelde ik de ogen prikken op mijn buik en kon ik dé vraag in hun ogen lezen: Zou ze (weer) zwanger zijn?

Ik wilde het met grote letters op mijn voorhoofd zetten: JA IK BEN ZWANGER. Hou op met staren. Kunnen we nu alsjeblieft verder gaan met ons leven?

Halverwege mijn zwangerschappen liep ik er al bij als een walvis. Niet alleen mijn buik was enorm, ik waggelde ook nog eens als een eend. Dé vraag werd toen:
Goh, je gaat bijna bevallen he?
Eh nee. Ik moet nog zeker 3 maand.
Je bent wel dik dan. Een tweeling ofzo?
Goh, nou bedankt. En nee. Het wordt er gewoon één.

Wanneer vraag je of iemand zwanger is?
Baby nr. 3. Nog 3 maand te gaan…

Pas bevallen van de derde en voor de tweede keer de deur uit met baby in kinderwagen kreeg ik al de vraag of de vierde op komst was. Wijzend op mijn buik.

Eh nee, dat is hoe een buik er in pas bevallen toestand uitziet na drie kinderen.

Ik kan je vertellen dat ik na 3 kinderen behoorlijk zat was van de onbeleefde vragen. Mensen denken alles maar te mogen zeggen en vragen.

Als klap op de vuurpijl: de jongste (baby nummer 3, volg je het nog? 😉 ) was al ruim 9 maand toen mijn man en ik uit eten gingen. We kwamen in een restaurant een oude buurvrouw tegen. We deden een gezellig praatje en ze wees na vijf minuten al naar mijn buik: Goh wat leuk dat nummer 4 op komst is! 

)(*#$)(&)$(*TUP(DUF(*&#50#*&04732978)E(%*)(#)(@*#798&%4093*@&]

Je snapt: mijn avond was verpest.
Ik voelde me te dik.
Had ik echt een zwangerschapsbuik?

Lees ook: Deze domme vragen stel je niet aan een zwangere!

Vanaf toen was ik helemaal klaar met die vragen. Mijn conclusie op de vraag ‘Wanneer is het gepast een vrouw te vragen of ze zwanger is?’ is:

NOOIT!

Doe. Het. Gewoon. NIET!

Als ze zwanger is hoor je het vanzelf. Van de zwangere!

En ik spreek namens alle (zwangere) vrouwen op de hele wereld.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Lisette zei

    Hahaha geweldig!! En inderdaad stop ook gelijk met vragen of het er écht geen twee worden en of het kind echt wel goed genoeg groeit. Dat hebben we tegenwoordig echoscopisten (zoals ik) voor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen