Waar ben je naar opzoek?

Waarom ik verre reizen met kinderen absoluut aanraad

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarom ik verre reizen met kinderen absoluut aanraad

Verre reizen met kinderen Amerika

Tegenwoordig reizen steeds meer ouders met hun kinderen naar verre bestemmingen in bijvoorbeeld Azië of Midden-Amerika. Toch krijgen gezinnen die ver op reis gaan nog steeds een boel vragen en soms zelfs kritiek voor hun kiezen. Want is dat niet onhygiënisch, zo’n exotisch land? Is vliegen met kleine kinderen nou echt nodig? En wat hebben de kinderen daar nou aan, zo’n verre reis als ze jong zijn? Ik begrijp ze wel, die vragen. Het zijn dingen die ik mij ook wel eens heb afgevraagd toen we voor het eerst overwogen om ver op reis te gaan met ons gezin. Maar ik zou verre reizen met kinderen zeker aanraden, mits je je bestemming goed kiest. Ik zet er hier een aantal voor je op een rij.

1. Thailand

Thailand lijkt haast gemaakt voor gezinnen. Je vliegt er het hele jaar door rechtstreeks naartoe en het is er veilig, betaalbaar en zonnig. Bovendien liggen jungles, tempels en stranden niet te ver van elkaar vandaan en zijn dus gemakkelijk te combineren. Aapjes spotten in de jungle, fietsen door Bangkok, zandkastelen bouwen op een bountystrand: hoe leuk klinkt dat! Het is er bijna het hele jaar door zo’n dertig graden, dus ook de temperaturen zijn fijn. Het is weliswaar een exotisch land, maar de hygiënestandaard is hoog. En in elk restaurant staan naast rijst en noedels ook wel vaak spaghetti en frietjes op het menu, mochten de kids niet van die avontuurlijke eters zijn.

2. Bali

Voor Bali moet je nog iets verder vliegen, maar juist ter plaatse zijn de reisafstanden kort en is de afwisseling verrassend. Het eiland is ongeveer zo groot als een kwart van Nederland, dus in een reis van twee of drie weken kun je het lekker rustig aan doen. Daarbij zijn veel kinderen al gewend aan Indonesisch eten in Nederland: een sateetje met pindasaus of wat kroepoek gaat er waarschijnlijk wel in. Je vindt er knalgroene rijstvelden, mooie brede zandstranden en een kleurrijke hindoeïstische cultuur; je kinderen vermaken zich er zeer waarschijnlijk prima!

3. Amerika

Vind je Azië iets te exotisch? Of wil je altijd nog eens naar Amerika en je kinderen die beroemde plekken van televisie met eigen ogen laten zien? Maak dan een roadtrip door Amerika. Kies voor het zuidwesten met roestrode rotsen, de Grand Canyon, de stranden van Californië en steden als Los Angeles en Las Vegas. Of ga juist voor de Caribische vibe in Florida, met swingend Miami, de pretparken van Orlando en moeras en alligators in de Everglades. Reizen gaat gemakkelijk met je eigen huurauto: de wegen zijn goed, de bewegwijzering ook. Je kunt je gewoon met Engels redden (en de kinderen ook) en het land is net zo westers als Europa. En toch staat een roadtrip door Amerika gelijk aan een boel avontuur.

4. Costa Rica

Ben je een natuurliefhebber en krijgen je kinderen maar geen genoeg van Freek in het Wild? Costa Rica is het ontwikkeldste en veiligste land van Midden-Amerika en het barst van de exotische dieren – zowel groot als klein – in een landschap van regenwoud, vulkanen en palmstranden. Met een 4WD-huurauto kun je met je gezin zelf door het land rijden. Costa Rica is maar net iets groter dan Nederland, dus de dagafstanden zijn kort. Het lijkt wel of je door een tropische biologieles rijdt: knalgroene kikkers met bolle rode ogen, toekans in alle kleuren en luiaards die aan een tak bungelen. Daarbij spreken bijna alle Costa Ricanen goed Engels en is de levensstandaard in het land behoorlijk hoog, dus genieten maar van die pura vida!

Tip: Vliegen met een baby en jonge kinderen? Een Skybaby reismatras is een super uitkomst!

Dit artikel is tot stand gekomen met de hulp van Edith Huntink van reisorganisatie RiksjaKids. Wil je zelf op reis met je gezin? RiksjaKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen, van de allerkleinsten tot tieners. De reisspecialisten hebben alle uithoeken van de wereld gezien en gaan zelf ook geregeld met hun gezin op reis. Ze helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen