Waar ben je naar opzoek?

Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen…)

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen…)

Vanmorgen heb ik de kinderen naar school gebracht. De laatste dag voor de voorjaarsvakantie. Lekker een weekje vrij! Met het winterse weer in het vooruitzicht hopen we van harte dat we komende week kunnen schaatsen. Dat zou echt super tof zijn! Helemaal nu wij aan het water wonen en wij in onze achtertuin kunnen schaatsen. Voor deze vakantie staan er wat leuke uitjes en afspraken gepland met als afsluiter samen (zonder kinderen!) een weekje op wintersport. Zonder kinderen op vakantie; daar kijken we enorm naar uit… 

Zonder kinderen op vakantie

In januari zijn we met ons gezin op wintersport geweest. Dat was ontzettend fijn en de kinderen vonden het fantastisch. Daarover vertel ik later meer in een blog want wintersporten met kinderen is écht heel leuk. Het komende jaar staan er ook weer genoeg uitjes en vakanties met elkaar op het programma. Maar ook een aantal vakanties zonder kinderen. In mei ga ik met mijn schoonmoeder en schoonzus een paar dagen naar New York, mijn man gaat in mei naar de Formule 1 in Barcelona, in september ga ik met mijn moeder naar Parijs en volgende week gaan papa en mama dus samen, zonder de kinderen, een weekje naar Oostenrijk.

Lees ook: Waarom vrouwen gek zijn van Mr. Grey (en jij hem ook wil!)

Zielig voor de kinderen? Helemaal niet!

Het is ZO fijn om samen weg te gaan. Wij doen dat regelmatig. Zeker vier avonden per maand samen of met vrienden (we hebben een hele fijne oppas) en gaan ook regelmatig een weekendje weg met zijn tweetjes. Nu komt het zo uit dat we een weekje samen op pad kunnen en daar zeg ik geen nee tegen.

Wanneer je eenmaal kinderen krijgt veranderd je leven. Het is logisch dat je leven meer om je kinderen gaat draaien maar heel veel stellen vergeten dat ze, naast hun gezin, nog man en vrouw zijn én zichzelf. Als je eenmaal kinderen hebt hoef je jezelf niet weg te cijferen en alles om de kinderen te laten draaien (en dat eeuwige schuldgevoel bij moeders zou ook eens moeten verdwijnen…). Ik zou daar zelf stapelgek van worden. Af en toe heb ik even adempauze nodig. En de basis van het gezin ligt toch echt bij papa en mama.

Samen weggaan heeft een positief effect op je relatie (ik schrijf dit nu met in mijn achterhoofd dat we naar Oostenrijk gaan maar dit is natuurlijk van toepassing op elk uitje wat je samen maakt):

 1. Alleen al de autorit naar Oostenrijk toe is voor mij een uitje op zich. Geen huilende, jammerende en ruziënde kinderen achterin de auto maar acht uur lang de tijd om samen leuke gesprekken te voeren, uit het raam te kijken, in slaap te vallen, te stoppen wanneer je wil of juist in één ruk door te rijden zodat je sneller op je bestemming bent of wat te lezen.
 2. Elke avond uit eten. Wat een genot!
 3. Uitslapen en de hele dag doen waar je zin in hebt.
 4. Koffie drinken in bed.
 5. Rustig wakker worden.
 6. Daarna ongestoord douchen en lang ontbijten.
 7. Samen skiën zonder op de tijd te letten dat je de kinderen weer op moet halen.
 8. De hele dag op de piste staan en leuke tochten maken.
 9. Tijdens het skiën koffie kunnen drinken wanneer je wil en de leukste berghutjes ontdekken.
 10. Na het skiën samen de sauna in, een massage nemen en daarna loom in het zwembad relaxen.
 11. Lange en goede gesprekken voeren en niet alleen over de kinderen. Misschien juist even NIET over de kinderen.
 12. Er weer achter komen waarom je elkaar zo leuk vindt 😉
 13. Kriebels in je buik krijgen en opnieuw verliefd worden op elkaar! ♥️
 14. Naar de après ski gaan (want met kinderen erbij doe je dat niet…), dronken worden en…
 15. Alleen aandacht hebben voor elkaar.

Dit zijn maar een aantal goede redenen om samen weg te gaan. Kan er nog wel veel meer opnoemen… Of je nou samen op wintersport gaat, een avondje weg of ‘maar’ een nachtje, het doet je relatie zoveel goed. Ik garandeer je dat je daarna opgeladen thuiskomt.

Lees ook: Waarom een relatie hard werken is

En dat is ook de reden dat wij nu zonder kinderen op vakantie gaan. Het afgelopen jaar was hier heel hectisch; we bouwden een huis, gingen verhuizen en mijn man veranderde plotseling van baan. Super leuk maar er zal best wat veranderen (ten goede) waar we ook weer aan moeten wennen.

Ik werk thuis dus ben altijd bij de kinderen en ik snak af en toe naar wat rust en tijd samen. We blijven daar niet naar snakken maar we lassen dat meteen in. Onze kinderen komen niks tekort. We gaan heel vaak met elkaar weg en op vakantie, we doen super veel leuke dingen met ze, ik ben altijd thuis voor ze en rij ze overal naartoe.

Schuldgevoel sta ik NIET toe.

Nu is het even tijd voor papa en mama. Tijd om op te laden samen en dat doet onze relatie meer dan goed. Wij zijn 14 jaar samen, 10 jaar getrouwd en 3 kinderen verder. Het huwelijk is een werkwoord en je moet er ook wat aan doen om het goed en leuk te houden. Je moet elkaar blijven verrassen, het spannend houden (zal ik daar eens een blog over schrijven?) en elkaar blijven prikkelen. Het gaat echt niet vanzelf. Als je thuis genoeg te eten krijgt hoef je niet op zoek naar een andere plek om te eten… Dit is voor ons erg belangrijk en ik kan je zeggen dat het bij ons na 14 jaar zelfs nog leuker wordt!

Ik wil andere moeders zo graag inspireren om niet alleen aan je kinderen te denken maar ook aan jezelf. Je hoeft echt niet meteen een week op vakantie te gaan maar er zijn zoveel mogelijkheden om het vuurtje weer aan te wakkeren tussen jou en je partner. Het is zo belangrijk want jullie zijn de basis van je gezin.

Daarom voelen wij ons totaal niet schuldig dat we weggaan. De kinderen gaan een weekje naar opa en oma en daar hebben ze ontzettend veel zin in. Verder gaan ze gewoon naar school en na die week komen wij weer opgeladen terug. Dat is ons zoveel waard en we gaan keihard genieten! ♥️

Een paar tips voor jou!

Zou jij ook eens willen genieten van een uitje zonder kinderen? Misschien kun je een beroep doen op opa’s en oma’s. Dat is het meest ideale maar niet voor iedereen mogelijk helaas. Hier een paar tips om het alsnog te realiseren:

 • Zoek een goede en fijne oppas. Er zijn genoeg meisjes van 15, 16 of 17 jaar die een avondje op willen passen. Een buurmeisje, een nichtje of doe een oproepje op Facebook.
 • Breng de babyfoon bij de buren. Ze kunnen ook bij jullie de babyfoon brengen wanneer zij eens weg willen.
 • Misschien heb je vrienden met kinderen? Stel voor om op elkaars kinderen te passen (begin met een weekend) zodat jullie als stel weg kunnen en elkaar kunnen helpen.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

 • 16 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

 • 23 uur geleden
 • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

 • 23 uur geleden
 • 2 minuten lezen