Waar ben je naar opzoek?

Op reis in de meivakantie, waar gaan we heen?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Op reis in de meivakantie, waar gaan we heen?

Op reis in de meivakantie

De vraag kwam ineens op: gaan we nog even lekker weg in de meivakantie? Misschien een weekje naar Frankrijk met de auto, of in een appartementje in de Spaanse zon? Het leek ons een fijn idee om de lente te ‘vieren’ en samen met de kids er even tussenuit te knijpen. De zomer lijkt nog zo ver weg … En dus mijmeren we samen over mogelijke bestemmingen. Van Frankrijk en Spanje dwalen we al snel af naar wat avontuurlijker bestemmingen. Hoe ver vliegen is Marokko eigenlijk? En eh … zouden de Thaise stranden in mei goed te doen zijn? Na een speurtocht op het internet kwamen er een heleboel leuke bestemmingen voor de meivakantie naar boven. En nu het moeilijkste deel: kiezen!

1. Marokko

Je verwacht het misschien niet, maar Marokko is een veilige, bijna altijd zonnige bestemming waar je met kinderen vanaf een jaar of zes prima kunt rondreizen. Dat kan zelfs met je eigen huurauto: de afstanden zijn relatief kort, het wegennet en de bewegwijzering is goed en de mensen zijn relaxed. Daarbij is mei de perfecte reisperiode: lekker weer met temperaturen rond de 25 graden, perfect voor zowel actieve wandelingen als luieren in een strandstoel. Bijkomend voordeel: het is maar vier uur vliegen en toch waan je je bij aankomst in een compleet andere wereld.

2. Griekenland

Griekenland is natuurlijk nog wel ‘gewoon’ Europa, maar dan een avontuurlijke variant. Hier kun je dwalen tussen opgravingen, hobbelen op ezeltjes en barbecueën op het strand. Aanrader: een reis over schiereiland Peloponnesos, waar je bijvoorbeeld in Delphi een speurtocht maakt tussen tempels en een Griekse kookworkshop kunt volgen. Het is in mei een aangename 25 graden, dus ideaal om actief bezig te zijn en daarna lekker op het strand te ploffen. Eilandhoppen kan in mei ook, hoewel je dan wel voorbereid moet zijn op een frisse duik, want het zeewater is nog niet echt lekker opgewarmd.

3. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft als slogan ‘De wereld in één land’. En het is waar: bijna nergens anders vind je zoveel afwisseling als hier. De vliegreis valt mee, want je hebt geen jetlag – Zuid-Afrika ligt praktisch in dezelfde tijdszone als Nederland – en per huurauto kun je veilig met je gezin rondreizen. En wat je er allemaal kunt doen? Walvissen spotten, fietsen door wijngaarden, slapen in een safaritent in de bush of naar een struisvogelboerderij … De seizoenen zijn in Zuid-Afrika tegengesteld aan die in Nederland, wat betekent dat het in mei herfst is met gemiddeld twintig graden, prima weertje dus.

4. Florida

Met een rechtstreekse vlucht naar Orlando of Miami ben je met zo’n negen uur vliegen in de Sunshine State van Amerika: Florida. Hier vind je het swingende Miami, de megapretparken van Orlando, alligators in de Everglades en Caribische sferen op de Florida Keys. Ideaal voor een weekje zon, zee, strand en toch ook avontuur en actie. Het is er in mei doorgaans rond de 23 graden met weinig regen. Ook leuk: in mei begint het schildpaddenseizoen op Sanibel en Captiva Island. Bijzonder om de grote zeeschildpadden op het strand hun eieren te zien leggen!

Dit artikel is tot stand gekomen met hulp van Edith Huntink van reisorganisatie RiksjaKids. Nieuwsgierig geworden naar bestemmingen voor de meivakantie? RiksjaKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen, van de allerkleinsten tot tieners. De reisspecialisten hebben alle uithoeken van de wereld gezien en gaan zelf ook geregeld met hun gezin op reis. Ze helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Mariska zei

  wij zitten nu met ons zoontje van bijna 4 in Zuid Afrika. Gevlogen van Brussel naar Istanbul en toen naar Kaapstad. Ja het is lang maar het is ons 100% meegevallen. Je stelt je er op in. Wij rijden met een huurauto een rondje over de West Kaap. Prachtige omgeving, heerlijk eten en lekkere wijn en ook voor onze kleine leuk want het is echt een kindvriendelijke bestemming. Op veel plekken zijn speeltuintjes, kindermenu’s, dieren en uitstapjes die ook voor kinderen leuk zijn. Wij genieten hier in ieder geval volop.

 • Ariane zei

  Op zich interessant artikel maar ik zou juist graag een een artikel lezen over écht leuke bestemmingen op 1-5uur vliegen want laten we eerlijk zijn vliegen met kleine kinderen dan is een vlucht naar Florida of Zuid Afrika écht geen optie!!

  • Linda zei

   Dat ben ik niet helemaal met je eens. Heb je mijn blogs al eens gelezen over Sint Maarten en Curacao? Met 3 kinderen gedaan en het is prima te doen. Maar goed, dat is niet zozeer je vraag. Wat ik echt aan kan raden is Gran Canaria. Daar heb ik geen blog over geschreven maar wij hebben het daar super gehad. Of Portugal (artikel van Martinhal gelezen?).

 • Linda zei

  Leuke reclame, maar wat gaan jullie nou ècht doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

 • 3 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen