Waar ben je naar opzoek?

Vrouw met borstkanker waarschuwt vrouwen op Facebook

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vrouw met borstkanker waarschuwt vrouwen op Facebook

Aan borstkanker willen wij niet denken. Überhaupt niet aan kanker. Maar het is het leven en men krijgt kanker. Dat is geen keus, je krijgt het. Van heel dichtbij heb ik het 18 jaar geleden meegemaakt. In een tijd dat ik puber hoorde te zijn werd ik heel snel volwassen. Mijn zusje kreeg kanker. Na vele operaties en een lange weg is het ‘goedgekomen’. Wel met alle gevolgen van dien… Ik ben dus als de dood voor kanker. Slechte woordspeling… 

Borst op Facebook

Lisa is 42 jaar, moeder van 4 kinderen en heeft borstkanker. Ze wacht op een borstamputatie.

Ik vind het heel dapper van deze vrouw dat ze haar borst op Facebook plaatst als waarschuwing voor andere vrouwen. Ze wil andere vrouwen erop wijzen dat het belangrijk is om je eigen borsten in de gaten te houden. Op haar borst was enkel een vreemde vlek te zien maar door deze vlek kwam ze erachter dat ze borstkanker heeft.

Lisa hoopt dat ze andere vrouwen kan waarschuwen en dat ze hun borsten serieus nemen. Dit kan je leven redden!

Lieve Lisa, ik plaatst daarom ‘graag’ je foto op mijn blog en ik hoop dat andere vrouwen hem delen. Veel sterkte!

Borstkanker

Credits: Buzzfeed

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • karolin zei

  hoi,
  ik ben karolin , paar maanden geleden ik heb gezien dat op mijn borst onder ziet deukje .
  ik had echo maar alles is goed . moet ik zorg maken

  • Hallo Karolin,
   Wat vervelend. Het is logisch dat het spannend is om zo’n deukje te ontdekken.
   Fijn dat er niks is te zien op de echo. Mocht je je onzekerheden houden, ga dan naar je (huis)arts.
   Liefs,
   Marian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Surprises maken: wist ik veel dat mijn kind dit zelf moet doen…

 • 10 uur geleden
 • 2 minuten lezen
Kids & Media

De beste spelcomputer kind: Welke is kidsproof?

 • 10 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

 • 2 dagen geleden
 • 2 minuten lezen