Waar ben je naar opzoek?

Vrouw met borstkanker geeft borstvoeding en laat prachtige foto’s maken

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vrouw met borstkanker geeft borstvoeding en laat prachtige foto’s maken

Je zou maar zwanger zijn en te horen krijgen dat je borstkanker hebt. Vreselijk! Op het geluk wat je eerst had wordt meteen een hele grote stempel gedrukt en er hangt een zwarte wolk boven je hoofd. De 31-jarige Sarah Whitney uit Florida kreeg dit vreselijke nieuws toen ze 20 weken zwanger was. En twee weken na haar bevalling zou de chemotherapie beginnen. Niks niet kraamweek en zwangerschapsverlof. 

Borstvoeding geven

Op 21 april 2015 beviel ze van een zoon die de naam Kal El kreeg. Voordat ze beviel van haar derde kind kreeg ze al een chemo. Twee weken na haar bevalling zou ze moeten starten met een volgende sessie chemotherapie. Daardoor kon ze helaas maar twee weken borstvoeding geven aan haar pasgeboren baby en dat was iets wat ze juist zo graag wilde doen. Dit te horen krijgen vond ze nog moeilijker dan het accepteren van de diagnose kanker en het verliezen van haar haar.

De twee weken dat ze borstvoeding kon geven is ze er volledig voor gegaan. Ze heeft zelfs een professionele fotograaf ingehuurd om dit emotionele moment op de foto vast te leggen. Whitney was verbaasd dat ze wereld zo positief reageerde op de foto’s die eerder dit jaar viral gingen. Er zijn zelfs moeders geweest die moedermelk aangeboden hebben zodat baby Kal El toch moedermelk kon krijgen, verteld ze aan de Daily Mail.

Vrouw met borstkanker geeft borstvoeding

>> Lees ook: Onze borsten een vloek of zegen? 

Depressie

Whitney heeft ook te kampen met een depressie waar ze medicijnen voor krijgt. De medicijnen die ze krijgt voor de kanker zal ze de komende tien jaar moeten slikken. Ondanks alles probeert het gezin toch positief te blijven. Whitney telt ondanks alles haar zegeningen. Ze is bovenal blij dat Kal El gezond ter wereld is gekomen. Ze geeft aan niet op te geven en ervoor te blijven gaan!

>> Lees ook: Jolie Care lingerie voor ex-borstkankerpatiënten.

Bron foto: Gentle Birth Options, LCC Facebook – Bron: Daily Mail

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen