Waar ben je naar opzoek?

Vrouw geeft haar baby borstvoeding na auto-ongeluk

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vrouw geeft haar baby borstvoeding na auto-ongeluk

Danni Bett was net moeder geworden toen ze een ernstig auto-ongeluk kreeg. Met veel pijn een brace om haar nek kwam ze in het ziekenhuis te liggen. Ze had een pasgeboren baby die te eten moest krijgen. Het auto-ongeluk weerhield haar er niet van om haar baby in het ziekenhuis borstvoeding te geven.

Ernstig auto-ongeluk

Danni en haar baby waren begin mei onderweg naar het Nieuw-Zeelandse Christchurch om een bezoek te brengen aan haar vader. Tijdens die rit kreeg ze een ernstig auto-ongeluk. Bett kon zich er niks meer van herinneren toen haar gevraagd werd naar de details van het ongeluk.

Kunstvoeding

Omstanders hebben Danni geholpen en de ambulance heeft moeder en kind naar het ziekenhuis gebracht. Ze had veel pijn maar weigerde om hier pijnstilling voor te krijgen want ze moest haar kind borstvoeding geven vond ze. De doktoren wilden kunstvoeding voor haar dochter Indi maken maar Danni was hier fel op tegen. Ze vroeg hen vriendelijk, nog dringend, dit niet te doen.

Troosten met mamamelk

Het had nog wat voeten in de aarde maar moeder kreeg het voor elkaar om haar eigen kind te mogen voeden. Nog steeds met een brace om haar nek maar dat deerde haar niet. Toen ze het huilende meisje op de borst kreeg en deze stil werd door het voeden voelde ze een opluchting. “Ik wilde haar hoe dan ook als moeder troosten en rust brengen. Het voelde als een verkeerde keuze om haar na zo’n traumatische dag rustig te laten worden met een flesje”, vertelt Danni.

Dankzij een verpleegster, die de foto online zette, is dit bijzondere moment vastgelegd. De post ging viral. Bett is daar heel blij mee. Hierdoor kan ze met haar verhaal andere moeders bereiken over borstvoeding. “De keuze van de moeder is alles wat telt.”

Bron: DailyMail online

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 6 dagen geleden
  • 2 minuten lezen