Waar ben je naar opzoek?

Vroeger was alles beter

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vroeger was alles beter

lieve kinderen

Lieve kinderen,

Jullie zijn nog klein en hebben geen grote zorgen. Het enige waar jullie je momenteel zorgen om maken is of Sinterklaas wel binnen kan komen nu hij zijn ring kwijt is. Deze tijd vinden jullie zo spannend en leuk met als klap op de vuurpijl Pakjesavond. Vrijdag mogen jullie je schoen zetten bij opa en oma. Die hebben een echte open haard. Met een knapperend haardvuurtje. Zo gezellig vinden jullie dat. Jullie kijken er nu al naar uit.

Ik ben blij dat jullie nog in een wereld leven vol fantasie en zonder zorgen. Op dit moment is de echte wereld namelijk een puinhoop. Een groot brandend haardvuur. Niet zo’n gezellig vuurtje als waar jullie je schoentje voor zetten. Jullie zijn je niet bewust van het kwaad wat zich in de wereld afspeelt. Van wat er afgelopen weekend gebeurd is hebben jullie geen idee. Een bloederige aanslag in Parijs. Kinderen die hun vader en moeder plotseling moeten missen. Ze zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen.

We leven in een wereld vol terreur. En dit is nog maar het begin. Toen mama klein was kende we het woord ‘terrorisme’ nog niet eens. Tegenwoordig is het meerdere keren per week in het nieuws. Momenteel zelfs meerdere keren per dag. De dag dat New York opgeschrikt werd door een terroristische aanslag lijkt vers achter ons te liggen, al is het al jaren geleden. Vanaf toen kende de hele wereld ineens het woord terrorisme en stond het nieuws vooral in het teken van terreur.

Waar papa en mama zich zorgen om maken is hoe jullie op moeten groeien in een wereld vol haat en terreur. Een wereld die in brand staat. Is het niet vreselijk egoïstisch om anno 2015 kinderen op de wereld te zetten? Zijn ze over een paar jaar nog veilig als er nu al voor veiligheid gevreesd wordt? Er gaat geen seconde voorbij dat ik niet denk aan de aanslagen in Parijs van dit weekend. Het komt vreselijk dichtbij. Maar eigenlijk wil ik het er ook niet over hebben, dan kan ik het nog op afstand houden. Terwijl ik wel beter weet…

Op dit moment mag je hopen dat je niet op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip bent… waar kunnen we nog veilig naar toe gaan?

Hoe moeten jullie opgroeien? Kunnen jullie straks zorgeloos studeren? Een gezin stichten? Of moeten we dan onderduiken, naar een onbewoond eiland verhuizen? Zijn we in de greep van… Ik kan jullie er geen antwoord op geven. Op dit moment hoeft dat gelukkig ook nog niet. En ik hoop dat tegen die tijd alles goed is. Dat er wereldvrede is en iedereen naast elkaar kan leven. Blank, bruin, Moslim of Christen. In welk werelddeel dan ook. Dat we goede buren zijn en gezellig bij elkaar op de koffie komen. Dat terreur niet tussen ons instaat, dat we elkaar niet over één kam scheren. Dat onze kinderen met elkaar spelen en bij elkaar blijven eten. Dat we elkaar respecteren om wie we zijn.

Ik zou jullie zo graag een zorgeloos leven bieden.

Lieve kinderen, ik hoop dat jullie opgroeien in liefde en vrede en dat jullie de wijsheid krijgen om goed met een ieder om te gaan. Lieve kinderen ik bid voor vrede in alle landen en dat we in liefde om elkaar heen mogen staan.

Maar één ding weet ik zeker; het is echt waar… vroeger was alles beter!

Ik hou van jullie!

Liefs, mama

Voor Ouders van Nu ben ik blogger. Deze brief schreef ik voor de blog van Ouders van Nu.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Wanneer weer ongesteld na de bevalling?

  • 19 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs: 12 weken zwanger

Buikband met tekst en 5 leuke cadeaus voor een zwangere

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
1 week zwanger

Na hoeveel maanden is een vrouw gemiddeld zwanger?

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen