Waar ben je naar opzoek?

Vlaamse presentatrice is blij als ze even van haar ‘kleine fuckers’ verlost is

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vlaamse presentatrice is blij als ze even van haar ‘kleine fuckers’ verlost is

Het moederschap is niet altijd rooskleurig

Hoe snel wil je België en Nederland op je dak krijgen? Door je kinderen ‘kleine fuckers’ te noemen. De Vlaamse presentatrice Siska Schoeters (33) noemde het beestje bij de naam in een interview met de Morgen en is nu het pispaaltje van moederend Belgie en Nederland. Want oh dat zeg je toch niet?!

Die roze wolk bestaat niet altijd

Ok ik geef toe; ik zou het woord ‘kleine fuckers’ vervangen door iets anders maar het komt in ieder geval binnen zal ik maar zeggen. Siska Schoeters heeft de aandacht! Dat de roze wolk, waar zoveel over wordt gesproken in Nederland, heel vaak niet bestaat dat is wel duidelijk. Daar schrijven wij op Love2BeMama ook regelmatig over. Niet omdat het nooit leuk is maar omdat we willen laten zien dat het vaak ook anders gaat en mama’s (to be) daarop voor te bereiden. Het is niet zo dat we ze bang willen maken maar het is gewoon de waarheid en er zijn moeders die het zo ervaren. Voor wie het zelfs misschien een donkere wolk is. Net zoals moeder Kim, die een psychose kreeg en nu onder curatele staat.

> Is de roze wolk bij jou ver te zoeken? Lees dan deze blogs!

Een leven zonder kinderen

Siska Schoeters is radiopresentatrice bij Studio Brussel, moeder van Lucien (4) en stiefmoeder van Leon (11) en Martha (9) van wie ze heel veel houdt, zo benadrukt ze in het interview. Ondanks dat Siska ontzettend dol i op haar kinderen lijkt het haar af en toe zo enorm fijn om geen kinderen te hebben en ladderzat te worden met haar vrienden. Want als je kinderen hebt gaat dat nou eenmaal iets lastiger en heb je zo je verantwoordelijkheden. Ook vindt ze het moeilijk om te spelen met haar zoon Lucien en daarin op te gaan. Ze wordt daar niet altijd even vrolijk van.

Eh… welke moeder wel. Zeg maar eerlijk en steek je vinger op als je dag in dag uit speelt met je kids!

Siska: “Kinderen vragen belachelijk veel aandacht.”

Het moederschap is niet altijd rooskleurig

Siska is tenminste wel eerlijk. Haar vriend geeft voorafgaand aan de publicatie aan dat ze wel erg hard is maar ze windt er geen doekjes om. We begrijpen Siska echt wel hoor. Ook mama Nicole heeft het soms even helemaal gehad met haar verantwoordelijkheid. Natuurlijk valt iedereen vooral over het feit dat Siska zoiets zegt over haar kinderen. Dat doe je toch niet? Maar volgens mij denken wij moeders af en toe allemaal hetzelfde. Dan willen we ze wel achter het behang plakken of ten einde raad het huis verlaten en ze het lekker zelf uit laten zoeken. Maar dan zeggen we het niet!

Moederschap wordt gebagatelliseerd

Ondanks dat ik vind dat de roze wolk soms ver te zoeken is of er helemaal niet is vind ik dat het moederschap tegenwoordig erg gebagatelliseerd wordt. De ene na de andere blog over hoe verschrikkelijk het is steekt de kop op. Misschien is het verstandig om dat te bedenken voordat je kinderen krijgt en er dan misschien niet aan te beginnen.

> Lees ook: Is klagen over het moederschap hip?

Mama zijn? Zo is het ECHT!

Op Love2BeMama proberen we echt een mix te plaatsen. Natuurlijk is het moederschap niet altijd leuk en balen wij er ook wel eens van maar er zijn ook echt wel heel veel leuke dingen. Ben je zwanger of wil je graag aan kinderen beginnen? Laat je dan vooral niet afschrikken! Zie er ook de humor van in. Lees, zie en oordeel zelf na het lezen van deze blog, hoe het moederschap ECHT is 😉 .

Moeders onder elkaar

Ik snap haar punt en ik kan ook snakken naar wat tijd voor mijzelf, zonder het ge-mama de hele dag. En zeg nou eerlijk, volgens mij wil iedere moeder dat. Je maakt mij niet wijs dat jij dat niet ervaart. Maar laten we elkaar ook wat meer steunen. Op goede en minder goede dagen. En laten we elkaar niet alleen maar het ‘perfecte plaatje’ voorschotelen maar andere moeders ook eens vertellen dat wij ze echt wel begrijpen, elkaar steunen en niet 24/7 over andere moeders heen te vallen.

Deze uitspraak maakt haar geen slechte moeder dus bel de Kinderbescherming en Jeugdzorg maar weer af!

Bron foto: Instagram Siska Schoeters

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Relatie & Seks

Een vibrator gebruiken samen met mijn man!

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Herbruikbare waterfles: Sigg Hot & Cold Glass

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen