Waar ben je naar opzoek?

Verplichte anticonceptie bij incompetente vrouwen?

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Verplichte anticonceptie bij incompetente vrouwen?

Rotterdam wil een wet die het mogelijk maakt om moeders, die niet in staat zijn hun kind veilig en gezond groot te brengen, verplicht aan de anticonceptie moeten. 

Omstreden

Verplichte anticonceptie is omstreden omdat dit ingaat tegen het grondrecht van ouders om kinderen te krijgen. Toch dringt de gemeente Rotterdam hierop aan. Dit komt doordat hulpverleners in de stad steeds weer geconfronteerd worden met schrijnende situaties. Denk hierbij aan ernstige verwaarlozing en mishandeling met alle gevolgen van dien. Er zijn zelfs gevallen dat kinderen overlijden.

Verplichte anticonceptie

Naar schatting gaat het om tien tot twintig vrouwen per jaar: verslaafde vrouwen, vrouwen met psychiatrische problemen, vrouwen met een verstandelijke beperking, daklozen of vrouwen die werken in de prostitutie.

Een rechter zou moeten bepalen of vrouwen verplicht kunnen worden tijdelijk anticonceptie te gebruiken in de vorm van een spiraaltje of implantaat in hun arm. Dit moet drie jaar bescherming bieden tegen zwangerschap. Het college heeft een brief met het voorstel gestuurd naar de gemeenteraad.

Voorlichting

In Rotterdam start de GGD deze week een project om de kwetsbare vrouwen voorlichting te geven en te overtuigen van de voordelen van ‘verplichte anticonceptie’.

Wat vinden jullie van het verplicht stellen van anticonceptie bij de kwetsbare groep vrouwen?

Wil jij meer weten welke anticonceptiemiddelen er zonder hormonen zijn? We hebben er al veel blogs over geschreven die je hier kunt vinden.

Bron: Ad.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Nathalie zei

    Ik zou het geen slechte invoering vinden… Je hebt rechten maar ook PLICHTEN en dat vergeten sommige mensen… En als je aan de plichten niet kan voldoen, dan verlies je de rechten… Sorry. Vele mensen “maken” een kind en dan komt het en dan weten ze niet wat ze moeten doen, verwaarlozen ze hun kind, steken het weg, weet ik veel… Nee sorry. Ik weet af van mensen wiens kinderen (een stuk of 3) geplaatst zijn in een opvangcentrum en ze zijn WEER zwanger. Sorry hoor…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen