Waar ben je naar opzoek?

Verhitte discussie over gaatjes in de oren van een baby

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Verhitte discussie over gaatjes in de oren van een baby

De Britse bekende mama Katie Price heeft een verhitte discussie op gang gebracht door een foto te delen van haar dochter wiens oren net geprikt zijn en waar oorbellen in schitteren. De halve wereld valt over haar heen. Zo simpel is het om alle moeders van over de hele wereld achter je aan te krijgen. 

Katie was zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust toen ze een foto op Instagram deelde van haar 18 maanden oude dochtertje met vers geprikte gaatjes in haar oren. Dat schoot bij de halve wereld in het verkeerde keelgat. Katie wordt van top tot teen veroordeeld. Jij slecht moeder… Kindermishandeling… Hoe durf je?…

Oorbellen bij baby's

Kindermishandeling

Eerder deze week was er een tv-programma waar Katie te gast was. Hier ging het ook over ‘gaatjes prikken in de oren van baby’s’. Na de show zette Katie deze foto op haar Instagram. Not done! Vrijwel meteen ontstond er een verhitte discussie tussen voor- en tegenstanders. De tegenstanders vinden dat ze een slechte moeder is door gaten in het oor van haar kind te prikken zonder dat ze daar zelf voor heeft kunnen kiezen. Er wordt zelfs geopperd dat het kindermishandeling is en dat Katie op deze manier aandacht trekt.

Er zijn culturen waar het heel normaal is dat baby’s gaatjes in hun oren krijgen. Dat wordt daar echt niet gezien als kindermishandeling. En is kindermishandeling wel te linken aan het prikken van gaatjes in de oren? Dat lijkt mij niet. Het zal misschien niet ieders keuze zijn maar als we het over kindermishandeling hebben dan zie ik wel wat anders voor mij… iets wat vele malen erger is. Daar kunnen we ons beter écht druk om maken.

Eigen keus

Katie heeft het vast met alle goede bedoelingen laten doen. Het zal vast een doordachte keuze zijn. Misschien kiest een andere moeder er weer voor totdat het kind zelf kan kiezen. Het is nog altijd geen navel- of tongpiercing…

Heeft jouw kind al gaatjes in haar oren?

Bron beeld: Instagram Katie Price

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Sabrina zei

    Mijn dochter heeft ook nog geen gaatjes. Ik vind dit iedereen zijn eigen keuze. Ik denk dat mijn dochter dit krijgt als ze naar school gaat gaan ofzo. Nu is ze nog te jong en zou ze er toch maar aan prutsen, best gevaarlijk denk ik dan

  • Ik zou dat ook nooit doen! Ik vind het geen kindermishandeling. Dat gaat wel weer erg ver, maar ik zou liever willen dat mijn kind dat zelf kan bepalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen