Waar ben je naar opzoek?

Van oliebollen krijg je rimpels

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Van oliebollen krijg je rimpels

Een keer per jaar eten we ons vol aan oliebollen. Ik vind het heerlijk maar na drie oliebollen heb ik wel genoeg… Oliebollen maken deel uit van ons cultureel erfgoed en het hoort er gewoon bij met Oud & Nieuw. Gelukkig eten we ze niet elke dag want… je krijgt er rimpels van. De extra kilo’s trainen we er wel weer af, toch? Maar die rimpels, dat is wel blijvend…

Knapperige bruine korstjes

Die knapperige bruine korstjes zijn nou juist zo heerlijk. Net zoals bij de frietjes. Maar… juist deze knapperige korstjes kun je beter niet te vaak eten. Dit schrijft het tijdschrift Fit met Voeding.

Alle producten waar eiwit en vet in zit, zoals oliebollen, bevatten AGE’s. Onder invloed van hitte worden heel snel extra veel van deze stoffen gevormd. Veel AGE’s krijgen we binnen via kant-en-klare maaltijden meldt Fit met Voeding. Omdat AGE’s de smaak, structuur, geur en houdbaarheid van voeding verbeteren, wordt industriële voeding op grote schaal met hitte behandeld.

AGE staat voor advanced glycation endproducts. AGE’s worden door onze nieren uit het bloed gefilterd. De meeste mensen krijgen veel meer binnen dan het lichaam verwerken kan. Het overschot nestelt zich in de weefsels. De invloed op het lichaam is het meest zichtbaar in de huid, die wordt stugger en rimpeliger.

Het recept voor een mooie huid? Geniet van oliebollen, maar eet ze met mate.

Hoe voorkom je rimpels en extra kilo’s?

Hoe toch onbezorgd te genieten van een lekkere oliebol en andere gefrituurde gerechten? Het tijdschrift met Voeding geeft de volgende tips:

– gebruik nieuw frituurvet (na elk gebruik loopt het AGE-gehalte in het vet verder op);
– beperk de rest van de dag de inname van andere AGE-rijke voedingsmiddelen;
– eet extra veel groenten en fruit (anti-oxidanten dempen het negatieve effect van AGE’s);
– er zijn aanwijzingen dat voedingssupplementen met de vitaminen B1, B6 en C een beschermende werking hebben.

Rimpels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen