Waar ben je naar opzoek?

Top 10: Dit vind ik als moeder mega irritant!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Top 10: Dit vind ik als moeder mega irritant!

Laten we voorop stellen, ik heb de leukste kinderen van de wereld en vind het geweldig om moeder te zijn. Maar laten we ook eerlijk zijn; het moederschap is niet altijd leuk. Door de dag heen heb ik best wat ergernissen. En die worden door jou, als mede moeder, vast herkend. Vul ze vooral aan.

Mijn irritatie top 10 wat ik als moeder heel irritant vind:

En mijn nummer 10 had trouwens een nummer 1 kunnen zijn:

Dus als ik zeg dat ik soms baal van het moederschap roept half moederend Nederland meteen: ‘Nou ja, dat je dat kunt zeggen. Moeder zijn is echt het mooiste wat er is. Je krijgt er zoveel voor terug…’. Juist ja.

En toch zijn er moeders die het blijkbaar wel echt top voor elkaar hebben. Waarbij elke dag gladjes verloopt 🙂 dat lees ik in de reacties op Facebook.

Dit vind ik als moeder mega irritant

> Lees ook: De top 10 stereotype moeders.

1. Uitslapen? Nooit van gehoord!

Ik was al niet zo’n uitslaper maar nu komt er helemaal niks meer van. Vanaf de geboorte van de oudste (hij wordt 6) heb ik al slaapgebrek. Inmiddels ben ik eraan gewend. Maar nu ik tegen de 30 loop ga ik het echt wel merken… ik ben altijd moe! Dat komt ook doordat er ongeveer 6 nachten van de week een dochter naast mij ligt. Iets met samen slapen, heel verantwoord toch?

2. Mount Everest aan wasgoed

Echt waar. Dan is mijn wasmand eindelijk leeg, ligt er de volgende dag weer een berg. En nog een dag doen met dezelfde kleding? Echt niet. Het is gewoon te smerig! Vlekken krijg ik er trouwens ook amper uit. Iemand nog tips?

3. Niks is meer van mij…

Mijn kinderen zijn gek op alles wat van mama is. Vooral mijn kantoor is een paradijs voor ze. Ben ik even 10 minuten boven om mijzelf aan te kleden, trekken ze alle plakband van mijn plakbandapparaat om vervolgens de helft van mijn inpakpapier te gebruiken om een pen in te pakken. Of ze kruipen stiekem achter mijn computer om op alle letters te rammen waardoor mijn net geschreven tekst compleet verpest is.

4. Rustig op de bank zitten is er ook niet meer bij

Zit je net rustig op de bank, moet er eentje poepen en moet mama de billen afvegen. Poging 2 mislukt ook doordat de jongste haar luier vol poept en aan poging nummer 3 begin ik niet eens meer.

5. Je hebt van die dagen…

Dat ze alleen maar ‘MAMAMAMAMAMAMAAAAAAAAAAAAAAAAA’ roepen. Zeer vermoeiend!

6. Het kleinste kamertje is ook niet meer veilig

Zelfs met de deur op slot zit ik niet veilig op de wc. Ze jengelen net zolang totdat ik de deur van het slot haal. En dan komen ze gezellig met zijn drietjes bij mama IN de wc staan. Om mij heen. Het liefst kijken ze ook nog even in de wc wat mama gedaan heeft. Om vervolgens hun neus dicht te knijpen en ‘ieeeeelll’ te roepen. Ik dacht even rustig 5 minuten mijn mail te kunnen checken…

7. Waar is mijn concentratie gebleven?

Na mijn zwangerschappen is mijn concentratie compleet verpest. Gelukkig studeer ik niet meer. Met moeite kan ik ’s avonds mijn aandacht bij mijn werk houden. En een boek lezen lukt al helemaal niet meer. Een tijdschrift gaat nog net. Maar al zou het lukken, ik kom er toch niet aan toe.

8. Ik kan nooit meer iets alleen eten

Er staat altijd wel een vogeltje met opengesperd bekje naast mij te happen. Dat wil dan gevoed worden met wat mama eet.

9. Praat ik Chinees ofzo?!

Iets met Oost-Indisch doof zijn. 100x moet ik alles herhalen en dan eindelijk valt het kwartje.

10. Dat er moeders zijn die altijd het tegendeel beweren…

Dus als ik zeg dat ik soms baal van het moederschap roept half moederend Nederland meteen: ‘Nou ja, dat je dat kunt zeggen. Moeder zijn is echt het mooiste wat er is. Je krijgt er zoveel voor terug…’. Juist ja.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Ellen zei

  Ooh fijn om te lezen dat ik niet alleen ben met dit gevoel. Oké niet altijd hoor want heb super leuke kinderen.
  Maar af en toe toch ook wel eens zelfbeklag :-).

 • Miranda zei

  Ik ben mama van 3. In de leeftijdscategorie van 6, 4 en 21 maand.

  Ik herken dit idd heeeeeeel erg… De was.. Een nachtmerrie die continu terug komt… De kleinste ruimte idd.. Zelfs die heb je niet meer voor jezelf, mijn jongste vind het het leukst om gewoon lekker op schoot te gaan zitten terwijl mama bezig is met de grote boodschap… Heel bijzonder… haha..
  Nummertje 9.. De grootste irritatie in de ochtendspits, verschrikkelijk!!
  Het delen van eten, ik ben er niet zo gek op, maar idd altijd staat er iemand met de mond wagenwijd open naast je!
  Sta je te stofzuigen,staat er een kleine meid aan de stang te trekken omdat zij het ook doen wil,de vaat inpakken, heel leuk.. dochterlief pakt het direct weer uit. En dan die gave van de kinderen om als je net gedweild hebt er weer een beker drinken over de vloer te laten vallen…
  In de winkel staan met 3 kinderen, ik begin er niet meer aan, DRAMA. Ik doe dat lekker met de kleine meidingen als de jongens op school zijn. En als ik zelf aan het werk ben (ik werk in een supermarkt) dan kan ik er stiekem gigantisch van genieten als ik een moeder al ploeterend met zeuren niet luisterend kinderen de poging doet om met alle boodschappen aan de kassa te staan…
  Galspuwen mag.. Heb je soms gewoon nodig, dat neemt echt niet weg,dat je gigantisch veel van je kinderen houd en alles voor ze zou opgeven mocht dat nodig zijn..

  • Rebekka zei

   Owww pffff dan is het dus niet alleen hier dat zodra er gedweild is er binnen een half uur wel weer een beker drinken om is. Grrrrr!!!

 • Samantha zei

  Hier een alleenstaande mama met 4 kids in de leeftijdscategorie 11, 7, 3 en 1 dus jullie zullen snappen dat het hier in huis soms spitsuur is… leuk met een peuter die in de ‘ikke doen’ fase zit 😉 en altijd op de momenten dat je haast hebt….

 • Aukje zei

  Echt, die was! Er komt echt nooit een einde aan. En ben je eindelijk een keer bij, kun je weer opnieuw beginnen.

  En nummer 5, die voert Mees elke dag uit….

 • Nicoline zei

  hahaha. Ik ben pas 5 maanden moeder, maar dit is al zo herkenbaar, geweldig!

 • elise zei

  Mama van 5..
  Zo herkenbaar.. maar ehh.. soms moet je echt op je strepen staan.. dochter 6 nachten bij je in bed? Not done..Ze hebben een eigen bed en als ze ziek zijn mogen ze best even bij ons, maar zodra ze slapen terug in eigen bed..
  Duidelijke regels en regelmaat maakt jouw eigen leven met 1,2, 3, 4, 5 of 10 kids een stuk makkelijker. Al is een potje klagen, zelfmedelijden en de stiekeme gedachte waar ben ik ooit aan begonnen helemaal niks om je voor te schamen.

  • Linda zei

   Hoi Elise

   Dankjewel voor je berichtje. Dochterlief spookt elke nacht vanaf 1 uur en ik ben momenteel zo moe dat ik het niet eens meer merk. En als manlief nachtdienst heeft dan merk ik het al helemaal niet meer. Dan lig ik in coma. Morgen bel ik de huisarts want ik denk dat het te maken heeft met langdurige oorontsteking en neusamandelen. Elke nacht, als ik het merk, stuur ik haar weer terug naar bed maar ‘s morgens ligt ze er toch weer. Helaas heb je het niet altijd zelf in de hand 🙁

 • Corine zei

  Leuk geschreven Linda! Ook voor mij herkenbaar. En voor wat betreft nummer 10: niks van aantrekken hoor. Natuurlijk vind je het heerlijk om moeder te zijn en vaak gaat het allemaal hartstikke leuk, maar het is gewoon fijn om soms je irritaties even te spuien. Niks mis mee.

 • Nesrin zei

  Herkenbaar! Oh de bergen was. Het is alsof er 9 mensen wonen hier in her huis.

  En dan zeggen ze: Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen grote zorgen.

  Er staat ons nog wat te wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen