Waar ben je naar opzoek?

6 tips van een deskundige: zo overleef je de koude dagen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
6 tips van een deskundige: zo overleef je de koude dagen

Gelukkig is het hier voorjaarsvakantie dus wij hoeven niet elke dag op tijd op school te zijn. Het is namelijk berekoud te komende dagen. Donderdag kan er zelfs een gevoelstemperatuur zijn van -17 graden. Extreem weer voor Nederlandse begrippen en wij Nederlanders kunnen daar niet zo goed mee omgaan 😉. Hoe gaan we de komende dagen overleven? 

Tips om de koude dagen door te komen

RTL Nieuws heeft een paar tips op hun site gezet die van toepassing zijn op het koude weer. Biofysicus Boris Kingma zegt namelijk dat ons lichaam met deze kou echt extra hulp nodig heeft. Dit zijn tips die hij geeft:

Tip 1: Je moet jezelf en je kinderen goed inpakken. Dit is echt een must!

Ons lichaam is namelijk, door de kou, niet meer in staat om zelf genoeg warmte te produceren als je buiten bent. Draag handschoenen en een muts. Isoleer jezelf zo goed mogelijk!

Tip 2: Vaseline? Niet gebruiken!

Door vaseline te gebruiken isoleer je de huid en zorg je ervoor dat er meer vocht in je huid blijft. Door de kou gaat dat bevriezen en heb je meer risico op koudeletsel.

Lees ook: 15 tips voor het gebruik van Vaseline

Tip 3: Neem een bad

Ga voordat je gaat slapen lekker in bad of neem een warme douche. Je lichaam warmt lekker op en je kunt door de warmte beter in slaap vallen. Vergeet niet jezelf (en de kids) goed af te drogen.

Tip 4: Kleed je warm als je gaat slapen

Als je lichaam koud is kom je moeilijk in slaap. Warme kleden is een must: trek een warme pyjama aan en sokken om warm te blijven.

Tip 5: Let extra goed op ouderen

Ouderen hebben het zwaar. In de kou stijgt hun bloeddruk geeft Kingma aan. Let dus extra goed op de oude mensen de komende dagen.

Tip 6: Drink en eet goed

Eet en drink goed. Door te eten wordt je lichaam verwarmd. Bij het verteren van eten komt warmte vrij. Eten is dus belangrijk. Vergeet daarbij niet warm te drinken want door warm drinken wordt de temperatuur in de kern van je lichaam hoger.

Alle uitgebreide tips voor de komende dagen vind je hier. Pas goed op jezelf, je kinderen en de ouder.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 3 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen