Waar ben je naar opzoek?

Tips: Wat doen we met Pasen?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tips: Wat doen we met Pasen?

Het Paasweekend begint niet echt zonnig… Het is vandaag Goede Vrijdag en de kinderen zijn vrij. We zijn de dag lekker begonnen met… niks! Een beetje televisie kijken, uitslapen (voor zover dat kan met kinderen) en rustig de dag beginnen met koffie en een ontbijtje. Maar al snel komt de vraag: “Wat gaan we vandaag doehoen maaamaaaa?” Ik ben een groot voorstander van ‘bedenk dat zelf’ maar toch bedenk ik wat leuks om deze vrije dagen door te komen. Van knutseltips tot gratis uitjes.

Hierbij een paar last minute tips om te doen met Pasen!

Oma kwam voor iedereen een bakje Paaseitjes brengen. Voorgaande jaren gingen we bij oude oma Paaseieren zoeken maar met haar 91 jaar vindt ze dat iets te druk worden. Niet heel gek… Nu zet oma de traditie voort door elk jaar een Paasmandje te brengen. Uiteraard moest dit meteen genuttigd worden.

De dames wilden vandaag ook alvast hun Paasoutfit aan. De outfit (jurkje, legging en haarband) komt uit de webshop van Polarn O. Pyret. De jurkjes vallen heel erg goed in de smaak. Vooral omdat ze zo fijn draaien. De leggings zijn ook heel fijn omdat ze verstelbaar zijn met elastiek. Zijn ze iets te groot? Dan maak je ze op maat.

Vrolijke paasjurkjes

Knutselen

Knutselen is altijd een goed idee! Op internet vind je talloze kleurlaten of bouwplaten die je uit kunt printen en waar je kinderen veel plezier aan beleven om het te maken. Maar gewoon een bak stiften en potloden op tafel, wat kleurboeken, papier en knutselspullen die achterin de knutselkast lagen weer tevoorschijn halen en ze zijn zijn een tijdje zoet. De kunstwerken worden uiteraard meteen op de deur geplakt.

PaasweekendPaaseieren

Met Paaseieren zijn heel veel leuke activiteiten te bedenken. Chocolade eieren verstoppen in de tuin, paaseieren versieren of activiteiten verstoppen in Paaseieren. Op deze blog vind je een hele leuke activiteit waarmee kinderen zich lekker uit kunnen leven.

Paaseieren met activiteiten

Bron beeld: The Seasoned Mom

Pomponshangers maken voor Pasen

Vroeger zoveel gedaan én dit is en blijft een leuke activiteit: Pompons maken.
Deze tutorial is erg leuk en helemaal in de stijl van Pasen.

Pomponhangers maken voor PasenBron beeld: Honderdprocentheppie.nl

Paasbroodjes bakken

Moet jij nog op pad voor de boodschappen? Neem dan de ingrediënten voor deze heerlijke, en leuke, Paasbroodjes mee. Leuk om te maken met de kinderen en je hebt een heerlijk broodje voor het Paasontbijt of de Paaslunch.

Paasbroodjes uit Paulines Keuken

Bron afbeelding: Uit Paulines Keuken

Gratis uitjes

Vandaag is het misschien niet de meest geschikte dag om naar buiten te gaan maar de vooruitzichten voor morgen en de komende dagen zijn iets beter. Ga daarom lekker naar buiten. Een wandeling in het bos maken, een belevingspad in de buurt opzoeken of lammetjes spotten. Er is genoeg te doen rondom Pasen. Ook kun je het Love2BeMama dossier met gratis uitjes er eens op naslaan. We hebben de leukste gratis uitjes uit elke provincie verzameld.

Wat gaan jullie met de Paasdagen doen?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen