Waar ben je naar opzoek?

Met deze tips geef je met plezier borstvoeding

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Met deze tips geef je met plezier borstvoeding

EHBO bij borstvoeding

Als je borstvoeding wil gaan geven is het prettig om te weten hoe je dat het beste kunt aanpakken.
In dit artikel lees je hoe je met plezier borstvoeding geeft.

Hoe krijgt je baby melk uit de borst?

Het allerbelangrijkst bij het geven van borstvoeding is dat je baby de melk uit de borst krijgt. Dit klinkt misschien logisch, maar hoe doe je dat?

1. Ga zelf goed zitten of liggen

Wanneer jij zelf goed zit of ligt, neem dan je baby in je armen. Een baby heeft een instinct om bij je te drinken, maar je moet hem wel helpen. Dit kun je doen door hem met zijn buik naar je toegedraaid bij je in de armen te nemen en zo neer te leggen dat zijn hoofdje ter hoogte van de tepel ligt.

2. Laat je baby een groot gedeelte van de tepelhof in zijn mond nemen

Wanneer je baby zo ligt zal hij als vanzelf zijn mond wijd openen en ‘happen’. Let er nu op dat je baby niet gaat sabbelen op het puntje van de tepel, maar dat hij een groot gedeelte van de tepelhof, rond het puntje in zijn mond neemt. Alleen wanneer hij dat doet, krijgt hij melk uit de borst en jij géén pijnlijke tepels.

3. Echte slik- en drinkbewegingen

Je kunt zien dat je baby melk krijgt aan de slik- en drinkbewegingen die hij maakt. Nu hoef je hem alleen zo lang te laten drinken als hij wil. Hij zal vanzelf stoppen wanneer zijn buikje vol is. Soms komt er wat lucht in zijn longen en kun je hem kunnen helpen een boertje te laten.
Hierna bied je hem de andere borst aan en laat je hem weer net zo lang drinken als hij wil. Maar niet alle kindjes drinken elke voeding aan twee kanten.

4. Geef zo vaak mogelijk een voeding

Wanneer je je baby nu elke keer dat hij dorst heeft een slokje uit de borst geeft, weet je zeker dat hij voldoende melk krijgt. Je lichaam zal de melk bijmaken die je baby nodig heeft.
Een baby kun je zeker, wanneer hij nog klein is, niet te vaak voeden, wel te weinig.
Reken op minimaal 8 à 10 voedingen per 24 uur. Daarbij duurt een voeding al snel ongever een half uur.

Een baby die voldoende melk krijgt, groeit goed en is tevreden. En dat voedt waarschijnlijk jouw gevoel zodat je kunt zeggen: Love2BeMama.

Ik wens je een heel mooie tijd met je baby! Tips over hoe je de borstvoeding kunt in passen in de dagelijkse routine, hoe je over kunt gaan op vast voedsel en nog veel meer kun je lezen in het boek:
Borstvoeding doe je zo!

Tips om borstvoeding en werk te combineren

In deze blog staan affiliatielinks.


Dit is een gastblog van Debby Mendelssohn. Ze is psycholoog, moeder van zes kinderen en auteur van de boeken Zindelijk maken is kinderspel en Borstvoeding doe je zo! Zij heeft zelf meer dan 13 jaar ervaring in het geven van borstvoeding.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kids & Media

Waarom een tablet in huis onmisbaar is

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Relatie & Seks

Een avondje uit met bulletvibrator van Rocks-off

  • 6 dagen geleden
  • 4 minuten lezen