Waar ben je naar opzoek?

Tips: Eerste Hulp Bij… Tandenpoetsen!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tips: Eerste Hulp Bij… Tandenpoetsen!

Het krijgen van kinderen is geweldig en zorgt voor veel gouden momentjes. Maar het brengt ook de nodige struggels met zich mee. Kinderen doen uiteraard niet altijd wat jij wil. Ze hebben vaak hun eigen gedachten en eigen willetje. Niks mis mee! De kunst is om daar goed mee om te gaan en ze toch zover te krijgen om iets te doen. Er zijn namelijk dingen die gewoon gedaan moeten worden. Zo ook… tandenpoetsen. Voor veel kinderen onder de 6 jaar is dat een drama!

Goed om te weten:
Kinderen die van jongs af aan leren dat een goede mondhygiëne belangrijk is, hebben meer kans om ook als volwassene deze gezonde routine voort te zetten. kindertanden zijn nog geen volgroeide tanden en daarom is het des te belangrijker dat ze een passende verzorging krijgen.

Tips bij tandenpoetsen

Tandenpoetsen moet gewoon gebeuren. Of ze nou willen of niet: het moet! Een gezond gebit is belangrijk. Bij een ongezond gebit zijn de gevolgen niet fijn. Ik denk dat in geen duizend jaar een ouder eraan denkt dat het tandenpoetsen bij zijn of haar kind zo’n drama kan worden. Wij als ouder zien het probleem niet zo en dat kan nogal eens botsen. Daarom in deze blog tips om ze aan het tandenpoetsen te krijgen.

1. Laat ze hun eigen tandenborstel kiezen. 

Disney speelt er goed op in met hun merchandise. Elsa en Spiderman zijn all over the place. Zo ook op tandenborstels. En laat deze figuren nou net een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen. Overal waar Elsa op staat willen ze hebben. Frozen it is! Mocht je kind nu een ontzettend groot drama maken van het tandenpoetsen dan zou ik zeggen: laat ze hun eigen tandenborstel kiezen. En het liefst ook nog hun eigen tandpasta. Voor je kleine superheld en prinsesje is er geen ontkomen meer aan.

Met de Oral-B Stage Power elektrische tandenborstel voor kinderen wordt tandenpoetsen misschien wél een feestje. Misschien wordt het ochtend- en avondritueel hierdoor leuk.

electrische tandenborstel

2. Poetsen met een app

Poetsen wordt nog leuker met én een mooie tandenborstel én een app. Iedere Oral-B Stages Power elektrische tandenborstel vormt een onverslaanbare en exclusieve combinatie met de Disney Magic Timer App. Deze gratis app helpt ouders bij het motiveren van hun kinderen om 2 minuten tanden te poetsen. Via de app kunnen kinderen tijdens het tandenpoetsen verschillende Disney-superhelden ontdekken. Ze worden pas helemaal zichtbaar na 2 minuten poetsen.

Disney Magic Timer App

3. Doe het samen!

Jij poets hun tanden, zij mogen jouw tanden poetsen. Werkt vaak heel goed!

4. Maak het leuk

Zet een favoriet liedje op en dat mag zo hard als ze willen. Als het liedje zachter gaat mogen ze stoppen met het poetsen van hun tanden.

5. Maak het relaxed

Zitten ze in bad? Geef ze een tandenborstel en laat ze zelf poetsen. Zing er een zelf bedacht liedje bij. Dat werkte hier altijd prima!

6. Vertel ze wat de gevolgen zijn

Bij oudere kinderen kun je prima vertellen wat de gevolgen zijn van het niet tandenpoetsen: je tanden vallen eruit, er komen beestje in en op je tanden. Misschien vind je het niet kunnen omdat je ze bang maakt maar het is toch gewoon de waarheid?

7. Puzzel wat leuks bij elkaar

Pak er een puzzel bij met zo’n 12 – 24 stukjes. Laat ze na elke poetsbeurt een stukje van de puzzel leggen. Bij een complete puzzel gaan jullie wat leuks doen: knutselen, naar de kinderboerderij, een middagje naar het krijspaleis of lekker zwemmen.

8. Zoek hulp

En daarmee bedoel ik niet van een of andere instantie maar pak er bijvoorbeeld een boek bij. Een prentenboek die visueel uitlegt waarom het belangrijk is om je tanden te poetsen.

Dit zijn leuke boekjes:

De betoverende tandenborstel

De betoverende tandenborstel

Het Schone Smoelenboek

Het Grote Smoelen Boek

Verboden tanden te poetsen

Verboden tanden te poetsen

Win een elektrische tandenborstel (actie is verlopen!)

 

De tandenborstel is gewonnen door Naomi Weijers. Ze heeft inmiddels de tandenborstel ontvangen. Veel plezier ermee!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Shayna zei

  Ik laat mijn dochterje haar tanden poetsen met een app. Voorheen ging poetsen bij haar heel moeilijk, maar met die app van Oral B, wilt ze nu na elke maaltijd haar tanden poetsen.

 • Naomi zei

  Woehoe!!! Supergaaf!!! Leuk zeg!!! Wat zal Vince blij zijn!!!

 • Stephanie zei

  Ook hier blijft het lastig om de twee minuten poetsen te halen. We hebben net de app gedownload. In combinatie met een prachtige Frozen tandenborstel moet het zeker helemaal goedkomen! 🙂

 • Chantal zei

  Superheldennnnnnnn voor mijn eigen super held.

 • Joyce zei

  Wat een leuke winactie! Ja, ons tandenpoetsritueel is toch best lastig. Het graag zelf willen, maar dan niet nog een x door mama. Tja… En 2 minuten lijkt ook heel lang te zijn voor een (net) 5-jarige. Het is een stoere tante die erg van superhelden houdt! De andere dochter, ruim 6 jaar, is net aan het wisselen en houdt heel erg van Frozen. Ook voor haar zou het een mooie stimulans zijn om beter te poetsen. Dus welk thema ook, komt hier helemaal goed! Bedankt voor alke tips, gaan we zeker aantal van proberen!

 • Karin zei

  Onze kleine man verdiend zeker een superhelden tandenborstel, juist omdat hij altijd heel goed poetst! (Samen met mama want hij is nog maar twee 😉 )

 • Suzanne van Noort zei

  Wat een fijne tips. Vanaf het moment dat mevrouw een tandenborstel ziet is het drama en dat begon al heel klein helaas. Nu we eindelijk weer rust hebben na de verhuizing gaan we ook dit weer goed oppakken. De app gaan we downloaden en zo’n mooie prinsessen tandenborstel gaat vast ook heel erg helpen bij de kleine meid die precies weet wat een prinses is ☺️

 • Soraya zei

  Tandenpoetsen is nog geen drama want z’n tandjes beginnen net door te komen. Maar om het tandenpoetsen wanneer zijn tandjes wat groter worden, al gelijk een feest te maken…. De superhelden zou hij erg leuk vinden 🙂
  Een betere start mer het tandenpoetsen kan m’n kleine ventje zich niet wensen 🙂

 • Pauline zei

  Eerlijk gezegd is het tandenpoetsen hier geen drama…maar ze zijn wel allebei mega fan van Frozen!!
  We zijn gewoon vanaf de eerste tandjes gaan poetsen, dat wil zeggen begonnen met gewoon een tandenborsteltje gegeven en met wat pret zelf laten kijken wat het was. Daarna komt dan altijd nog even de ‘controle’ dat papa/mama nog even napoetst, dat was in het begin wat lastiger, soms zelfs even onder dwang.
  Nu roept de jongste (een echte kwebbel van 22 maanden) al: poetse, dan wil ze haar tandenborstel.
  De oudste is net 4 jaar en die gaf wel aan dat de prodent tandpasta (met woezel en pip) lekkerder voor haar tong is dan de (Dora) tandpasta van Dermocare. Dus wellicht dat verschillende peutertandpasta’s uitproberen ook nog kan helpen als ze niet willen poetsen.

 • Moon zei

  Mijn dochter is gek op Frozen (vooral elsa en olaf zijn favoriet!),dus zal ze de Frozen tandenborstel dan ook echt geweldig vinden!! Ze poetst haar tanden t liefst zelf,denk dat ze met deze mooie elektrische tandenborstel nog beter haar tanden poetst
  Wij beginnen alvast met duimen!!

 • kimberley Riegman zei

  Oh die superhelden zou geweldig zijn
  Onze zoon is bijna 2 en wilt echt geen tanden poetsen!
  Aan deze tips heb ik echt wel wat dankjewel!!
  Morgen gelijk uit proberen

 • Roos zei

  Een superhelden borstel.. Mijn eigen superheld luistert nl meestal heel goed, maar tandenpoetsen is en blijft n lastig punt.. Helaas!

 • Chris zei

  Een mooie Frozenborstel zou er dan toch misschien voor kunnen gaan zorgen dat poetsen een feestje wordt voor onze grote Frozen fans

 • Ritserveldt zei

  Ja daar zou onze kleine meid heel blij mee zijn mischien de manier om het duimen af te leren ze is 6 jaar maar kan het niet laten met deze tanden borstel voelt ze zich wie weet een grote meid en laat ze het duimen.

 • Mariëlle Voskamp zei

  Hier begonnen gelijk toen de eerste tandjes er waren. En na het poetsen mag ze er even op sabbelen. Is nog geen elektriche maar mochten we hem winnen graag de frozen daar ben ik zelf als moeder ook fan van.

  Ik duim ben gek op cadeaus. Ook al is het voor mijn dochter.

 • Carolyn zei

  Wat een idee, ook voor onze dochter een elektrische tandenborstel. Wij poetsen wel al elektrisch, maar nooit bedacht dat zij dat ook wel zou kunnen, in plaats van een gewone handtandenborstel.. Zelfde als papa en mama kan natuurlijk erg aanstekelijk werken.
  En dan in het thema van Frozen! Het werkt namelijk ook al bij vlagen (afhankelijk van haar humeur; -) om filmpjes van Frozen te kijken tijdens het tandenpoetsen

 • Esther zei

  Mijn oudste zoon gebruikt nu mijn oude elektrische tandenborstel. Maar een superhelden tandenborstel is natuurlijk veel cooler!

 • Lisette Oldenhuizing zei

  Mijn grote superheld heeft door medicatie een slecht gebit. Daarnaast extreem gevoelig op sensorisch gebied, dus poetsen moet vlug vlug….
  Hij poetst nu met een handtandenborstel, maar ik vermoed dat het wat grondiger zou gebeuren met een goede tandenborstel. En dan langzaam aan werken aan de tijdsduur….
  Ik denkt dat mijn bijna jarige mannetje (21 april wordt hij 7) veel fijne momenten zou beleven met een superhelden tandenborstel

 • Sandra zei

  Onze stoere vent is niet zo stoer als het op poetsen aankomt. Misschien verandert dat met de superhelden tandenborstel (het is vast veel leuker om met een elektrisch apparaat te poetsen dan met zo’n saaie ouderwetse borstel…

 • Natascha zei

  Het liefst poetst mijn dochter niet en anders zo kort mogelijk. Maar als Elsa genoemd wordt gebeuren er soms wondertjes….wellicht werkt dat met tandenpoetsen ook zo

 • tineke zei

  Mijn jongste heeft dezelfde slechte tanden genen als mijn schoonfamilie. Slecht glazuur waardoor veel gaatjes in het melkgebit. Ze is nu heel erg aan het wisselen en we hopen dat haar grote mensen gebit sterker is.
  Een frozen tandenborstel zal ze wel erg leuk vinden en helpt tegen het te hard poetsen..

 • L de Jong zei

  Ik loop al met mijn superheld in het ziekenhuis voor zijn tanden. En nee, niet omdat we slecht poetsen of omdat hij veel snoept 😉 Poetsen was geen drama. Nu wel omdat het pijn doet. Binnenkort onder narcose 3 kiezen trekken. Dus ik vind dat mijn superheld een tandenborstel verdiend.

 • Linma zei

  Onze dochter van anderhalf jaar zuigt/eet zo snel mogelijk eerst de tandpasta op en als je de tandenborstel er weer probeert in te doen gebruikt ze haar tong en lippen om hem tegen te gaan
  Poetsen gaat dus erg moeizaam!

 • Naomi zei

  Wij willen graag de superhelden tandenborstel voor onze zoon Vince (5 jaar) winnen! Hij heeft geen hekel aan tandenpoetsen, maar denkt altijd dat hij tegelijkertijd 100 andere dingen kan doen en dan hangt vervolgens de tandenborstel alleen maar een beetje in zijn mond… 😉 (natuurlijk poets ik altijd na maar toch…) Met een elektrische tandenborstel kan dit niet en moet ie wel zelf poetsen, ik hoop dat dat beter gaat… 🙂

  • Hoi Naomi! Gefeliciteerd! Ik ga jij blij maken met de Superhelden tandenborstel. Ik zal je een mailtje sturen voor je adresgegevens. Hopelijk gaat je zoon nu wel plezier beleven aan het poetsen van zijn tanden 🙂 vergeet de app niet te downloaden.

 • Sanne zei

  Mijn mega frozenfan van 2 jaar zal vast een zeker met der eigen frozentandenbortel heeeeel goed gaan poetsen! Tot nu toe heel veel tandenborstels geprobeerd en elk liedje en boekje maar nog geen elektrische tandenborstel. Hopen dat we winnen en dat het voortaan elke ochtend en avond een heus prinsessenfeest word voor die tandjes!

 • Viola zei

  Bijzonder is het hier: bovenkaak is altijd een probleem, onderkaak gaat zonder problemen…
  En ik weet zeker dat een Elsa tandenborstel helpt dus zou supertof zijn om deze te winnen voor mijn dochter!

 • Nadisia zei

  Poetsen is hier ook altijd een drama met mij twee Drama Queens! Uiteraard zijn ze beide Frozen fan dus met een Frozen tandenborstel, moet het niet anders dan goed komen toch? Enne bedankt voor de tips!! Leuk stuk!

 • Maaike zei

  Mijn dochtertje Joia van 18 maanden kijkt altijd jaloers naar mijn elektrische tandenborstel! Maar ik wist helemaal niet dat er ook varianten voor kindjes zijn! Ik wil er dus graag 1 voor haar winnen, zodat we nog gezelliger samen kunnen gaan poetsen! Een Frozen thema natuurlijk

 • Fleur zei

  Voor onze dochter zou ik heel graag de Frozen versie winnen. Zij heeft een hekel aan poetsen, maar is megafan van Frozen, dus wie weet helpt het 🙂

 • Christa zei

  Hier is poetsen ook een drama, dus ik zou heel graag een tandenborstel willen uitproberen bij mijn dochter. En dat in combinatie met de poets app zou er misschien voor kunnen zorgen dat het poetsen wat makkelijker kan gaan. Hier gek van frozen dus een tandenborstel met elsa erop ofzo is super!

 • Gaby zei

  Onze kleine man van 2,5 jaar wil alleen zelf poetsen en heeft geen geduld… Is dus binnen no time “klaar”. Wellicht helpt hier een mooie elektrische superhelden tandenborstel 🙂

 • Priscilla zei

  Wauw waag heel graag een kans! We merken dat tanden poetsen met onze electrische tandenborstel beter gaat dan de hand tandenborstel maar ja die van ons is niet geschikt voor een kinder mond! Ik ga graag voor de jongens uitvoering!

 • Silke giezen zei

  Onze dochter van 3.5 jaar vind het na 10 seconden ook altijd weer goed genoeg geweest. Er staan hier super goede tips bij die ik vanavond zeker ga proberen. Gelukkig zijn haar tanden wel super. Ze is nu 2x in de tandartsstoel geweest (springt er gelijk in bij binnenkomst) en zelfs de tandarts kijkt er vanop dat ze zo “makkelijk” is. Misschien gaat een frozen elektrische tandenborstel haar ook wel helpen met enthousiast worden

 • ram zei

  Mijn superheld verdiend zeker ook een bijpassende tandenborstel!

 • patricia den iseger zei

  Superhelden voor onze superheld in tanden poetsen!! Elke ochtend en avond drama. Hopelijk word het met zo’n borstel dolle pret.

 • Sandra zei

  Hier is goed poetsen ook een drama, ik laat hem zelf poetsen maar echt heel goed poetst hij dan niet waardoor ik het toch zelf ook even wil doen. We hebben een gewone tandenborstel voor hem die hij zelf uitgezocht heeft en dat hielp wel iets. Een elektrische tandenborstel is natuurlijk wel beter en omdat de kleine man nu kampt met een ontsteking in zijn mond (niet door slechte poetsen maar doordat er bij een val een groot stuk kies is afgebroken) zou die goed van pas komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen