Waar ben je naar opzoek?

Tip van Linda: 3x broodtrommels pimpen van je kids

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tip van Linda: 3x broodtrommels pimpen van je kids

De school van mijn kinderen is weer begonnen en ze zijn allemaal weer redelijk gewend aan hun nieuwe plekje in een (bijna) nieuwe klas. Mama ook… Als moeder had ik het er wel even moeilijk mee hoor. Vooral met de oudste. Hij werd uit zijn vertrouwde klas in een nieuwe klas gezet. Het was best wel een lastige start maar hij heeft zijn plekje al aardig gevonden. De middelste kan zich snel aanpassen en de jongste gaat nu ook twee dagdelen naar de peuterspeelzaal dus voor mama breekt hiermee ook een nieuw tijdperk aan.

Broodtrommeltjes vullen

Elke ochtend sta ik weer bij het aanrecht broodjes te smeren en bekertjes melk te vullen voor bij het ontbijt. Tegelijkertijd werk ik mijn schaaltje kwark met honing en noten naar binnen, drink ik mijn geliefde kopje koffie en vul ik de broodtrommeltjes van de kinderen. Ze blijven nooit over en als ze al eens een enkele keer over moeten blijven dan wordt er op school voor de lunch gezorgd. Maar voor in de pauze van 10 uur moeten ze wel hun pauzehapje mee naar school nemen. Ik vind het leuk om hun broodtrommeltjes leuk aan te kleden zodat het elke dag weer een verrassing is wat ze in hun broodtrommeltje aantreffen. Een kleine moeite en een groot plezier bij de kids! Je hoeft je echt niet uit te sloven met tot de nok toe gevulde Bento lunchtrommels. Erg leuk maar kost veel tijd en het kan ook simpeler.

3x broodtrommel ideetje van Linda

Ik vind het belangrijk dat ze een zo gezond mogelijk pauzehapje mee naar school krijgen. Ik vul de broodtrommeltjes elke dag net weer een beetje anders. Ik wissel af met fruit, een stukje ontbijtkoek of heel af en toe een koude pannenkoek, een stukje worst, een hartige wrap met kruidenkaas en kipfilet en sla, een Mini Babybel of La Vache qui rit Cheez Dippers. Een tussendoortje met de juiste balans tussen verantwoord en leuk om op te eten èn het draagt bij aan de dagelijkse behoefte aan calcium.
Snoep krijgen ze niet mee naar school! Met een paar producten, handige hulpmiddelen en een beetje creativiteit (tip: check Pinterest!) tover je in een paar minuten het pauzehapje om tot een feestelijk pauzehapje voor je koters en scoor je als moeder punten! Zelfs als ze al in groep 8 zitten.

Dit zijn mijn toppers en de favorieten van de kids:

Wat heb je er onder andere voor nodig? Weinig!

Zoek naar producten in de broodtrommel die leuk zijn, maar ook verantwoord en makkelijk. Pimp de broodtrommels met La Vache qui rit Cheez Dippers of een Mini Babybel.

 • Funbites (voor leuke figuurtjes)
 • Ingrediënten zoals ontbijtkoek, een broodje (+ hartige beleg), fruit, stukje worst, Mini Babybel of Cheez Dippers.
 • Satéprikkers
 • Broodtrommelbriefjes

#debroodtrommel

Tadaa… dit is mijn resultaat! #debroodtrommel

#debroodtrommel

Tip voor moeders: Doe niet te moeilijk maar zoek de juiste balans!

Iedere oudere wil het beste voor zijn of haar kind. Maar in deze tijd kunnen we best onzeker worden in keuzes die we (moeten) maken. Houd in je achterhoofd dat je je kinderen zo gezond mogelijke dingen mee naar school wil geven en dat het voor de kids ook leuk moet zijn om hun pauzehapje te eten. Vroeger kreeg ik alleen maar uitgedroogde mandarijnen en super rijpe bananen mee naar school. Ik verzon elke pauze weer smoesjes om van mijn fruit af te komen. Het belandde vaker in de prullenbak dan in mijn maag. Met een klein beetje creativiteit en binnen een paar minuutjes tover je een simpele pauzehap om tot een leuke pauzehap en weet je zeker dat je kids het ook echt opeten.

>> Doe inspriratie op met wat je allemaal kunt doen met Mini Babybel kaasjes. Klik!

Mini Babybel kaasjes

#debroodtrommel

– Dit is een gesponsorde blogpost –

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • elly wels zei

  wat een leuke feestelijke ideetjes

 • Nicky zei

  Het ziet er leuk uit! Bij ons mogen ze alleen fruit of groente meenemen als 10 uur snack. Daar ben ik erg blij om. Er was een tijd dat er bij sommige kinderen niet alleen ontbijtkoek mee ging. Maar ook gevulde koeken en chocolade koeken. Dat is nu gelukkig verleden tijd!
  Een briefje in de trommel is al een erg leuk idee 🙂

 • Suus zei

  Met een goeie rijpe banaan, wat havermout en rozijntjes kan je ook heerlijke, suikervrije gezonde koekjes bakken. Ken je de website van Mind your feed? Die hebben vaak hele leuke, gezonde suikervrije alternatieven voor bijv. ontbijtkoek. Ik schrik vaak van de hoeveelheden verborgen suikers in producten die we aan onze kinderen geven. Daarom bak ik veel zelf.
  Het idee om de lunchtrommel op te pimpen vind ik trouwens wel een superidee! 😉

 • Suus zei

  Ik zie een hoop wit brood. In een gemiddeld wit brood zitten 60 klontjes suiker (!) En ook in ontbijtkoek zit ontzettend veel suiker. Als je dan ook nog een babybell of cheesedipper er aan toevoegt is het enige gezonde in dit broodpakket het beetje fruit…

 • Lotte zei

  Ook ik meen dat af en toe iets bijzonders meer indruk maakt dan iedere dag zo’n trommeltje. Een trommeltje zoals hierboven zou hiernaast ook echt te veel zijn voor mijn kinderen. Dit eten de kinderen dus naast de lunch?

  • Linda zei

   Mijn kinderen krijgen niet dagelijks zo’n trommel mee. Af en toe 🙂 En ze eten tussen de middag gewoon thuis. Dit is voor in de pauze maar er gaat wel wat minder in. Dit is meer een voorbeeld van hoe het kan als ze bijv. de hele dag op school zijn.

 • Daisy zei

  Ik vind jou broodtrommeltjes al een feestje!!! Waar heb je die vandaan???

 • Heleen zei

  Elke dag iets feestelijks lijkt mij wat overdreven. Ze krijgen van mij gewoon een dubbele boterham met beleg dat ze zelf kiezen (en zelf smeren) mee en een vers stuk fruit. Af een toe een krentenbol of een babybel en daar zijn ze dan extra blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen