Waar ben je naar opzoek?

Tip: Super comfortabele kinderkleding (en op 60 graden te wassen)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tip: Super comfortabele kinderkleding (en op 60 graden te wassen)

Na drie kinderen ben ik er wel achter dat kleding vooral heel lekker moet zitten. Spijkerbroekjes voor baby’s? Dat zit toch voor geen meter? Glitterjurkjes? Super leuk maar alleen voor Kerst. Ik erger mij overigens ook aan de overdosis van glitters die ik overal tegenkom weken daarna. Kleding met glitters wassen is al helemaal niet te doen. Lakschoenen? Leuk, maar de neus is binnen no time stuk. Ik snap nu wel waarom ik vroeger geen lakschoenen mocht van mijn moeder. Al was ik haar daar toen niet dankbaar om…

Joggingbroeken it is

Mijn kinderen weten precies wat ze wel en niet willen dragen. Zo wil mijn oudste zoon alleen maar joggingbroeken dragen. Ik ben blij dat deze momenteel erg hip zijn want zo kan ik leuke joggingbroeken scoren. Hij heeft drie spijkerbroeken in zijn kast liggen maar denk maar niet dat hij die gaat dragen. Zonde van het geld! Joggingbroeken worden afgedragen tot de gaten in de knieën zitten maar de andere broeken laat hij links liggen.

Rokjes en jurkjes

Mijn oudste dochter wil alleen maar leggings, rokjes en jurkjes dragen. En af en toe een joggingbroek. We hebben dus een overdosis aan rokjes en jurkjes. Ik vind het super leuk. Zelf vond ik het vroeger verschrikkelijk om jurkjes en rokjes te dragen dus ik ben blij dat zij dat wel leuk vindt. Voor de jongste is het altijd even zoeken naar goed passende kleding. Ze is ontzettend tenger en past de kleding van haar grote zus niet. Voor haar koop ik alles slimfit. En ook het liefst leggings, jurkjes en rokjes.

Kleur kleur kleur

De kledingkasten van de kinderen zitten vol kleur. Voor jongens vind ik het altijd lastig zoeken. Vooral in het najaar en de winter. Ik maak er een sport van om toch kleding met kleur te vinden. Al die donkere kleuren vind ik niks. Kleding moet kleurrijk zijn voor kinderen. Het zijn kinderen! Maar dat is ieder zijn smaak…

Kleding om in te spelen

Kinderen zijn geen modepoppen. Ik vind het wel belangrijk dat ze er leuk uitzien maar niet over the top. Als ik soms hoor dat kinderen niet in de zandbak mogen spelen omdat ze een nieuwe jurk van 99,95 euro dragen dan vind ik dat zielig. Je kunt dat de juf of meester ook niet aandoen… moeten die er steeds op letten of je kind niet in de zandbak zit met die dure jurk. Ik vind het niet erg om wat meer geld uit te geven aan kleding. Als het maar van goede kwaliteit is, door te geven is aan andere kinderen en ik het goed kan wassen. Het moet draagbaar zijn. Met kleding moeten ze alles kunnen doen: in bomen klimmen, met water spelen, in de zandbak zitten of rollebollen door het gras. Het kan wel weer gewassen worden.

Lekker warm naar buiten met comfortabele kinderkleding

Tip: makkelijk te onderhouden kinderkleding

Sinds kort heb ik een nieuw merk ontdekt: Polarn O. Pyret. En ik ben ontzettend fan. Niet alleen ik trouwens, de kinderen ook. In de kleding van Polarn O. Pyret vind ik alles wat ik belangrijk vindt aan kleding:

 • Kinderen kunnen in deze kleding gewoon kind zijn.
 • Met deze kleding kunnen ze in elk weertype buitenspelen.
 • Makkelijk te onderhouden kleding en goed schoon te maken (het kan zelfs gewassen worden op 60 graden!).
 • De kleding is door te geven en te dragen door andere kinderen.
 • Duurzame productie.
 • Goede kwaliteit.
 • Kleding met handigheidjes.
 • Het blijf heel lang mooi.
 • Veel kleur en fijne stoffen.
 • Zachte kleding zonder gekke randjes of labeltjes.

Een overvloed aan kleur, jurkjes, rokjes, zachte broeken en leggings. De kleding is wat duurder in aanschaf maar als je ziet wat je ervoor terug krijgt… En kleding wassen op 60 graden… dat kan eigenlijk niet met kleding maar bij dit merk wel. Je krijgt het dan ook weer makkelijk schoon dus kun je het langer dragen.

Wij zijn fan van dit merk!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen