Waar ben je naar opzoek?

Tip: Nooit meer struikelen over je veters

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tip: Nooit meer struikelen over je veters

Ik kwam er een paar weken geleden achter dat mijn zoon nog geen veters kan strikken. Oeps! Omdat deze mama altijd schoenen met klittenband of ritsen voor hem heeft gekocht heeft hij deze vaardigheid nog niet onder de knie. Nu hij veterschoenen heeft en de juf verwacht dat ze zelfredzaam zijn met hun schoenen, heb ik een taak; hij moet leren veters strikken en het veterstrikdiploma in huis halen. 

Zelluf doen

Schoenen met veters vind ik voor kinderen gewoon niet handig. Als ze klein zijn is het een gedoe voor papa en mama want: schoenen aan, schoenen uit, schoenen aan, schoenen toch maar uit. Je snapt het wel; we blijven bezig! En als ze groter worden willen ze het zelluf doen. Dan zijn schoenen met klittenband en ritjes een uitkomst. Als ze nog ouder worden en zelf hun schoenen aantrekken en hun veters strikken dan struikelen ze tijdens een potje voetbal over de losse veters. Er moet een dubbele knoop in de veters die uiteindelijk zo goed vastgeknoopt zit dat je minuten staat te peuteren om die rot veters weer los te krijgen. Conclusie: vooral mama is heel erg druk met schoenen en veters tot ze een jaar of 8 zijn.

veters strikken doe je zo

Ik heb dé oplossing voor je

Veters zijn gewoon frustrerend. Zelf draag ik ook het liefste schoenen zonder veters. En voor mannen is het ook geen uitvinding. Die trekken hun schoenen uit met hun veters nog dicht. Gevolg is dat de hakken aan de binnenkant van de schoen binnen no time kapot zijn. Zucht!

Zoals ik al zei; ik heb de oplossing voor je.

*TROMGEROFFEL*

Heb je ooit gehoord van Koollaces? Ik tot voor kort niet en ze zijn nu niet meer weg te denken uit ons leven! Koollaces zijn kleurrijke siliconen schoenveters. Niet veters zoals hierboven uitgebreid omschreven maar dit zijn juist hele handige veters. Zeg maar dag tegen de schoenveters en hallo tegen Koollaces.

De voordelen van siliconen veters van Koollaces

De siliconen schoenveters hebben meerdere voordelen:

 • Ze worden niet vies en als ze wel vies worden zijn ze super easy schoon te maken.
 • Deze schoenveters zijn comfortabel.
 • Ze zijn niet van echte veters te onderscheiden.
 • Ideaal voor kinderen.
 • En helemaal ideaal voor mama’s.
 • Tevens ideaal voor de papa’s.
 • Ik denk dat de juf en/of meester er op school ook heel blij mee zal zijn.
 • Heel fijn tijdens het sporten.
 • Ze zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor elke schoen met veterogen.
 • Ze zijn flexibel en daardoor trek je je schoenen makkelijk aan en uit.
 • Er zijn 12 kleuren dus kunnen ze voor elke schoen en gelegenheid gebruikt worden.
 • Je haalt ze snel en makkelijk weer uit een schoen zodat je ze in een volgende schoen kunt gebruiken.
 • Je hoeft nooit meer veters te strikken!

Niet meer weg te denken

De Koollaces zijn hier in huis niet meer weg te denken. Het is een heel handig hulpje! Ondanks dat ze in gebruik zijn genomen moet zoonlief (en daarna de andere twee) nog wel leren veters strikken. Dat hoort er gewoon bij en het is een vaardigheid die hij sowieso moet leren. Een echt veterstrikdiploma krijgen is toch ook wel erg leuk!

Tip: Sinterklaas komt over twee weken alweer in het land en kort daarop volgt Kerst. Koollaces zijn het ideale Sint- en Kerstcadeau voor gefrustreerde ouders 🙂

> De Koollaces kosten 6,95 euro. Voor de verkooppunten kijk je hier.

Klaar is kees!

Dit is een gesponsorde blogpost. 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Marcella zei

  Waar kun je die koollaces kopen????

 • will zei

  Jammer ik ben te laat om mee te doen.

 • Annie de Waal zei

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky,
  Erg handig en ook leuk om te zien, heel vrolijk 🙂

 • michael noo zei

  Mijn dochter is te lui om veters te strikken dus zou dit een ideale oplossing zijn

 • christel zei

  Wat een goeie uitvinding. Ideaal… wij doen graag mee met de prijsvraag.

 • anica aarts zei

  echt ideaal dan hoef ik eindelijk niet om de haverklap opnieuw de veters van mn dochter te strikken

 • Sandra zei

  De fijne motoriek van mijn zoon is niet helemaal op en top (ivm autisme), dit soort oplossingen zijn ideaal !!

 • melissa zei

  Idd handig. Ons 2 jarige zoontje trekt altijd zijn veters los en dan struikelt hij idd. Zo handig dit. En nog hip ook!

 • Nina Mol zei

  Lijkt me echt super handig maar ook hartstikke mooi en trendy!!

 • Jan zei

  Nooit meer struikelen, ideaal, save walking for the kids !

 • Hanane oulhaizoum zei

  Nou is veters leren strikken wel belangrijk. Maar bij mijn zoon zit het nooit goed. Of hij strikt niet te strak, waardoor ze elke keer loszitten of de veters zijn te lang, zodat hij erover struikelt. En vaak vind ik ze ook niet mooi. Koollaces is zo te zien de oplossing voor ons probleem. Dus doe heel graag mee.

 • Annelies ooink zei

  Ik doe graag mee.. Ik duim!!!

 • Wendy zei

  Dit lijkt me ideaal! Mijn zoontje draagt nu altijd schoenen met klittenband zodat hij ze zelf aan kan doen. En nu ben ik sinds een tijdje opzoek naar nieuwe schoenen voor hem en soms zie ik zulke gave veterschoenen die ik dan uiteindelijk toch niet koop juist omdat ze veters hebben (en mn zoontje ze anders dan zelf niet aan krijgt, en aangezien hij alles graag zelf doet is dat wel een belangrijk punt)
  Dit lijkt me dus echt een uitkomst!

 • Bianca Mars zei

  Ik zou ze erg graag winnen! Ze klinken ideaal en wij zitten sinds een tijdje ook met schoenen met veters te rommelen. Het gaat om de schoenen van mijn dochter van 4 die graag coole schoenen met veters naar school aan wil. Mijn man moet ‘s ochtends vroeg werken, dus het meeste werk is voor mij. Aangezien ik hoogzwanger ben is bukken geen optie meer. Elke ochtend en middag moet ik me dus in vervelende posities manoeuvreren om het voor elkaar te krijgen. De zwangerschap is straks voorbij, maar de veterkwestie van schoenen aan, schoenen uit, schoenen aan, schoenen uit blijft. Haar jongere zusje is nu twee en draagt nu nog schoenen met veters en/of klittenband, maar dat is straks ook voorbij. En dan komt er straks nog een broertje of zusje aan. Ik kan er dus nog wel even plezier aan beleven!!

 • Susanne Lameijer zei

  Ik vind ze gewoon mooi! Mijn zoon kan al heel goed veters strikken maar strak genoeg lukt nog niet. Dit is een uitkomst, helemaal met de gym les….. (juf blij, wij blij 😉 )

 • CRola zei

  Ik zou heel graag de veters van koollaces willen winnen!
  Wij hebben namelijk het zelfde probleem ,, onze zijn kan geen veters strikken.. Ondanks dat hij goed oefend.

  Deze veters zou een enorme handige oplossing zijn !

 • Yvonne Plenk zei

  Lijkt me super handig voor onze ‘alles zelluf’ doen peuter Kjell! 🙂

 • Kitty zei

  oooooohhhhhh lijken me geweldig…….zou al van 1 kind schoenen veteren schelen hihi

 • Diana zei

  Hoe leuk…! Zag ze idd al liggen bij onze schoenmaker maar met 5 kids waarvan 3 het (nog) niet (helemaal) onder de knie hebben toch wel prijzig… Zou het daarom graag willen winnen en op die manier uitproberen 🙂

 • Nynke B zei

  Handig zeg, in de zomer gaan de sandalen zo aan, maar inmiddels is het sneakertijd. Ik sta ‘s ochtends 3 paar schoenen te strikken, exclusief die van mezelf. Ondertussen probeert de kat ook nog met de veters te spelen die ik strik, dus dat is stressen.

 • Kaatje zei

  Ik ben enthousiast na het lezen van je blog!
  Onze peuter gaat bijna naar de basisschool en ik heb inderdaad alvast schoenen gekocht met klittenband. Eerlijk gezegd vind ik vaak schoenen met veters veel pittiger staan! Helemaal met deze gave kleurtjes.

  De link naar Facebook doet het bij mij niet maar ik zoek ze wel even zelf op!

  Groetjes Kaatje

 • Wendy zei

  Oh dit lijkt me ideaal! Mijn zoontje draagt nu altijd schoenen met klittenband zodat hij ze zelf aan kan trekken. Nu ben ik al eventjes op zoek naar nieuwe schoenen voor hem en soms zie ik zulke gave veterschoenen die ik dan eigenlijk niet koop met de rede dat ze veters hebben (en dan kan hij ze dus zelf niet aantrekken, wat hij wel erg graag wil)
  Dit zou dus echt een uitkomst zijn!

 • Myriam Lambrichts zei

  Alles wat ons ‘s Morgens 5 minuten eerder de deur uit helpt is pure noodzaak. Zelfs geen luxe. Als het dan ook nog sjiek is …

 • Carolyn zei

  Onze dochter van 1 draagt ook altijd schoenen met klittenband of laarsjes met ritsjes, mijn man heeft zn veters precies strak gestrikt dat hij ze fatsoenlijk uit en ook weer aan krijgt. Ik daarentegen strik mijn veters altijd te strak, waardoor het uitschoppen eigenlijk niet kan, maar het lukt me toch. Bij het weer aandoen van de schoenen ben ik eerst zo eigenwijs om de schoenen toch aan te proberen met de veters dicht. Helaas geen succes, dus toch weer losmaken en opnieuw beginnen. Dag in, dag uit… Je raadt het al, ik zou ze graag willen winnen voor in mn sneakers! Want gelukkig zitten er in mn laarzen ritsjes

 • Tijen zei

  Klinkt geweldig!!!

 • Cristina zei

  je kunt ze ook bij de HEMA kopen voor 4€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen