Waar ben je naar opzoek?

Tip: Koken met maar één pan

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tip: Koken met maar één pan

Advertisement
Een paar weken geleden schreef ik een blog over een super makkelijk recept met een garantie dat je kinderen hun bord leegeten. Als moeder word je daar heel blij van. Ik tenminste wel. En nu heb ik weer een gerecht gevonden wat tevens een succes is: voor kids én voor mama. Want, lekker en mama heeft maar één pan nodig. De Wokpasta en alle verse ingrediënten gaan samen in één pan!

Geen gedoe

In mijn drukke gezinsleven kan ik de simpele dingen van het leven waarderen. Niet te moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Een zes gangen menu op tafel zetten? Dat is gewoon niet haalbaar. Leuk voor de kerstdagen misschien. En al had ik de tijd, ik heb er niet eens zin in. Koken moet makkelijk zijn, lekker, en zonder teveel gedoe en afwas. Ik heb het al druk genoeg… Het liefst gebruik ik maar één pan.

Spaghetti is favoriet

Ik zorg er altijd voor dat ik mijn voorraadkast gevuld heb met producten die makkelijk te bereiden zijn. Het liefst kook ik alles vers en zonder pakjes en zakjes maar ook deze mama is wel eens moe en heeft geen zin in koken. Naast mijn eigen verzamelde favoriete recepten grijp ik ook zeker één keer per week iets uit mijn voorraadkast. Een basis waar ik mijn eigen verse ingrediënten aan toe kan voegen.

Wij zijn dol op Italië. Italië voelt als thuiskomen. Mijn schoonzus woont daar met haar Italiaanse man en drieling. We komen er dus regelmatig op familiebezoek maar Italië is ook ons favoriete Europese vakantieland. Je snapt dus wel wat wij het liefste eten…

De Toren van Pisa

Spaghetti is niet alleen onze favoriete maaltijd maar ook mijn favoriete gerecht om klaar te maken. Ik vind dat je spaghetti makkelijk kunt maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Het grote voordeel vind ik dat mijn kinderen het graag eten. Ook mét groenten. Dan lusten ze het opeens wel want het zit door de spaghetti. Bij ons wordt er dus wekelijks een pastamaaltijd op tafel gezet waarin ik uiteraard zoveel mogelijk verse ingrediënten toevoeg.

Koken met één pan!

Het begint bij een goede basis. Een belangrijke basis is voor mij de verse groente. Met de Wokpasta en een kruidenmix van Honig én verse groenten zet ik in een handomdraai een maaltijd op tafel. Tevens kan ik hier eindeloos mee variëren en zo zet ik heerlijke pastamaaltijden op tafel die ze bij mij thuis het allerliefste eten. En dat alles gaat maar in één pan. Binnen 10 minuten staat er een complete maaltijd op tafel. Appeltje-eitje! Tip: Om gezeur over grote stukken groenten te voorkomen haal ik de staafmixer door de saus voordat ik de Wokpasta toevoeg.

DSC_1521

De Wokpasta van Honig is erg fijn voor alle drukke gezinnen. Combineert goed met verse ingrediënten, het is snel klaar en met het gebruik van één pan heb ik weinig afwas. De Wokpasta is verkrijgbaar in twee varianten: Wokpasta Spaghettini & Wokpasta Fusilli.

Men neme: Wokpasta Spaghettini en de Honig Mix voor Bolognesesaus. Je kunt ook variëren met Wokpasta Fusilli en Italiaanse Kruidensaus. De wokpasta gebruik ik ook om toe te voegen aan mijn eigen gemaakte saus.

Tip: Trouwens, dit is ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Als je aan het klooien bent met één pannetje op de camping dan is dit het ideale gerecht.

Pasta di mama

Voilà! Dit is het resultaat; mijn Wokpasta Spaghettini. Pasta di mama! Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg aanbiedingen: tips ga er goedkoop op uit!

  • 14 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekend weg Nederland: Kindvriendelijke hotels

  • 15 uur geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

  • 16 uur geleden
  • 2 minuten lezen