Waar ben je naar opzoek?

Tafelen met jonge kinderen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tafelen met jonge kinderen

Het is bij ons altijd chaos aan tafel. Bekers die omvallen, broodkruimels op de grond, getik met messen en vorken op alles wat geluid maakt. Af en toe word ik er gek van. Maar het leeft wel als wij gaan eten! Het is niet saai in ieder geval. En na het eten ben ik minimaal een half uur aan het puinruimen. En dat drie keer per dag…

The real-life… Voor jullie ook herkenbaar? Voor mij wel! 🙂

 

Tafelen met jonge kinderen: Take it easy!

In mijn vorige blog kon je al lezen hoe hectisch onze ochtenden zijn. Ik ben blij als ze allemaal aangekleed aan tafel zitten voor het ontbijt. Broodje, melk, fruit (ja dat eten ze ook heel graag in de ochtend!) en een papfles. Ze nemen er alle tijd voor. De kids hebben geen haast… Ondertussen vul ik alle tassen en drink ik mijn eerste koffie! Aan mijn eigen ontbijt kom ik niet eens toe, dat doe ik wel als ik weer thuis ben. Ik ben al blij als de kinderen in de kleren zijn en een ontbijt achter de kiezen hebben.

Tip: Om het mijzelf makkelijk te maken kies ik hun broodbeleg en smeer ik hun brood aan het aanrecht. Zo weet ik zeker dat ze een goed en gezond ontbijt krijgen.

Hup naar school…

Met een goed ontbijt achter de kiezen gaan ze naar school. Ze hebben genoeg brandstof om de ochtend door te komen. In hun broodtrommel zit een stuk fruit, een komkommer, of een combinatie van allemaal lekkere groenten en fruit. Ik houd het simpel, lekker en gezond.

Tip: Fleur de broodtrommel op met een gezellig briefje, of gebruik vormpjes om brood in grappige vorm om te toveren. Een saté prikker met daaraan een stukje worst, kaas, komkommer en/of augurkje is een feestje om te vinden in je broodtrommel. Super leuk, lekker, gezond én makkelijk. Ga uit van de basisvoeding! Koek, snoep en brood belegd met suikerbommen is echt niet nodig.

Ik heb ze op school afgeleverd. Dan is het nu tijd voor mijn eigen ontbijt…

Bij ons aan tafel is het altijd feest

Ik vind het belangrijk om gezamenlijk aan tafel te eten. De kids vinden dat ook een feestje! Ze smeren er een eind op los. De hagelslag vliegt mij om de oren en de yoghurt smeren ze op hun neuzen. En als de één begint, dan is het hek van de dam. Een gezellige boel en ze kakelen allemaal door elkaar heen. Wachten op hun beurt? Dat kennen ze niet!

Tip: Als het weer bijna tijd is om de kinderen op te halen voor de lunch dan dek ik alvast de tafel. Ze hebben trek als ze uit school komen en als ik dan nog 10 minuten bezig ben met het dekken van de tafel worden ze alleen maar vervelend.

>> Meer tips voor een gezonde lunch vind je in deze blog. Klik!

Tip: eten je kinderen niet zo graag fruit? Maak een smoothie! Ze krijgen meteen genoeg groente en fruit binnen voor de hele dag en ik weet zeker dat ze er van zullen smullen.

Tijdens de lunch hoef je niet moeilijk te doen met vette happen, frisdrank of sap (tenzij het zelf gemaakt is). Houd het gewoon lekker simpel. Kijk wat je in huis hebt en wat je daarmee voor lekkers op tafel kunt zetten. Kinderen zijn al snel tevreden!

Aan tafel!Tip: een leuk en gezellig schaaltje met daarin tomaatjes ziet er veel aantrekkelijker uit dan de originele verpakking van tomaten.

Ook herkenbaar?

aan tafel met kleine kinderen

Ik vind dat je als ouders een gezonde basisvoeding van je kinderen in de hand hebt. Vind jij dat belangrijk? En hoe krijg jij dat voor elkaar? Ik ben benieuwd naar jouw tips. Laat ze hieronder achter in de comments! Laten we elkaar inspireren 🙂

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Een realistische dagplanning voor thuisonderwijs en thuiswerken

  • 2 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Mama

Lieve moeders. Hou nog even vol!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Door de lockdown kan mijn kind weer even kind zijn

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen