Waar ben je naar opzoek?

Super snel je benen ontharen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Super snel je benen ontharen

Ik hou van gladde benen en kan er absoluut niet tegen als ik haartjes voel op mijn benen. Of het nou lente, zomer, herfst of winter is ik scheer mijn benen altijd. Elke dag. Een soort verslaving zou je het kunnen noemen. Want waarom je benen scheren in de winter? Nou… ik heb ook nog een man die naast mij ligt… Alleen voor mijzelf doe ik het dus niet. Deze zomer heb jij ook gegarandeerd gladde benen. Pijnloos epileren. Ik vertel je er meer over!

Ahhh… haar!

Toen ik een jaar of 14 was en in de pubertijd zat begon het haargroei drastische vormen aan te nemen. Overal schoten de haren naar boven. En daar was ik als 14-jarige niet blij mee. Ik heb zelf uitgevogeld hoe ik mijn benen moest scheren. Daar stond in dan in de badkamer met, negen van de tien keer, een stomp mesje. Omdat ik geen geld had om nieuwe mesjes te kopen en mijn moeder dat niet voor mij deed. Regelmatig sneed ik mijzelf in de benen. Het bloed gutste eruit. De eerste keer dacht ik serieus dat ik gehecht moest worden. Gelukkig zijn de mesjes in verloop van tijd verbeterd en snijd ik mijzelf niet zo snel meer. Mijn ervaring is dat je gewoon regelmatig een nieuw scheermesje moet pakken.

Toen ik een jaar of 17 was kocht ik een epileerapparaat. Dat leek mij wel wat. Nou… dat was de grootste fout op beautygebied die ik heb kunnen maken. Al heel snel verdween dat ding achterin de kast. Wat een pijn! Dan maar gewoon met een bot scheermesje scheren. Zonde van het geld! Tot voor kort gebruikte ik nog steeds mijn oude vertrouwde scheermesje van een vertrouwd B-merk met scheerschuim voor de gevoelige huid.

Toen ik het perspakket van Braun kreeg moest ik wel even slikken. Het deed mij denken aan mijn minder leuke scheer- en epileer ervaringen van jaren geleden. Maar ik hield mijzelf ook vol dat we inmiddels jaren verder zijn en de techniek wel verbeterd moet zijn.

Hallo Silk-épil 9…

Uiteraard laat ik mij niet kennen en heb ik hem meteen in gebruik genomen. Nou… ik ben enthousiast. En dat wil wat zeggen na mijn jeugdtrauma met scheren en epileren. De Silk-épil 9 blijkt ook echt waar te maken wat hij belooft. De nieuwe uitmuntende norm in epilatie met een bredere kop zorgt voor een sneller resultaat. Hij verwijdert razendsnel alle haren. Zelfs de korte haren van 0,5 mm weet hij mee te nemen door de techniek van snelle ontharing. Daardoor doet het ook bijna geen pijn. Tuurlijk voel je het apparaat wel maar echte pijn ervaar ik niet.

Ik vind het ideaal dat hij draadloos is (dat was 15 jaar geleden nog niet zo) en dat hij mee kan onder de douche. Na gebruik van de Silk-épil 9 zouden mijn benen 4 weken glad moeten blijven. Ik ben wel geobsedeerd als het gaat om gladde benen. Ik wil ook echt geen enkel haartje meer voelen. Zou ik nog moeten afkicken van mijn dagelijkse scheerroutine? Ik ervaar de 4 weken gladde benen nog niet. Verder ben ik heel tevreden met het apparaat. Ik pak hem gewoon wat vaker. Hup, onder de douche en alles even bijwerken.

Pijnloos epileren met Silk-épil 9

Epileren en reinigen

Bij de Silk-épil 9 zit tevens een gezichtsepilator. Doordat ik rood haar heb, heb ik geen last van zichtbaar gezichtshaar. Dat is dan weer een voordeel. Ik gebruik de gezichtsepilator wel voor tussen mijn wenkbrauwen. Ook al zie je die haartje niet, ik vind het prettig dat ik zeker weet dat daar niks zit. Verder hoef ik deze dus (nog) niet voor mijn snorharen te gebruiken 😉 .

De gezichtsepilator is gelijk een reinigingsborstel. Je kunt één apparaat voor twee doeleinden gebruiken. Met de Braun Face hoef je alleen maar de accessoires te verwisselen. De gezichtsepilator verwijdert de gezichtshaartjes tot de wortel en de gezichtsborstel reinigt de huid poriëndiep.

Dit is ook een heel fijn apparaat omdat je twee apparaten in één hebt. Hij is handig in gebruik en de verschillende opzetstukken zijn makkelijk te wisselen. Al gebruik ik ze zelf amper. Voor mij werken al deze handige opzetstukken niet heel fijn. Ook vind ik hem niet heel fijn in de hand liggen. Het voordeel is dat je hem niet op hoeft te laden en hem dus in de douche kan laten liggen.

Maar toch blijf ik fan van mijn Clarisonic gezichtsreiniger. Ik heb snel last van een onrustige huid en met mijn vaste gezichtsreiniger weet ik zeker dat mijn huid geen rare dingen gaat doen.

>> Wil jij meer informatie? Ga dan naar de website van Braun. 

Braun Face Braun Face en Silk-épil 9

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • R. Wolferink zei

    Waarom moet dot zo duur zijn… ik kan dat niet betalen maar zou ook heel graag mooie gladde benen willen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen