Waar ben je naar opzoek?

Suikervrije kaneel cakejes

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Suikervrije kaneel cakejes

Ik vind steeds meer mijn weg in een gezonde levensstijl. Als je je erin gaat verdiepen dan vind je zoveel lekkere en gezonde suikervrije recepten. De blog van Voedzo is een walhalla met heerlijke recepten en ik haal er regelmatig een fijn, lekker, gezond en suikervrij recept vanaf. Afgelopen week probeerde ik de suikervrije kaneel cakejes. 

Op maandagochtend wilde peuterdochter koekjes gaan bakken. Een mooie gelegenheid om de suikervrije kaneel cakjes te gaan bakken. We gingen aan de slag. Als je altijd lekkere dingen eet met suiker dan is het wel even wennen om suikervrij te eten. De eerste paar happen vond ik niet smaakvol maar bij het tweede cakje was de smaak prima en bij het derde cakje vond ik het heerlijk. Ik heb het cakje aan verschillende mensen laten proeven, die normaal ook suiker nuttigen, en ook hier viel hij goed in de smaak. Een echte aanrader voor als je een gezond, suiker-, zuivel-, en glutenvrij cakje wil serveren. Als je dit cakje in mini-formaat maakt dan is het voor kinderen ook een prima snack om mee naar school te nemen of uit te delen.

Suikervrije kaneel cakjes bakken

Recept: Suikervrije kaneel cakejes (8 stuks)

 • 125 gram amandelmeel
 • 2 eieren
 • 50 gram rauwe honing
 • 2 eetlepels kokosmeel
 • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
 • een snufje zout

De topping

 • 75 gram amandelmeel
 • 1 eetlepel kaneel
 • 3 eetlepels honing
 • 1-2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • extra: handje gehakte walnoten

Aan de slag!

 1. De oven verwarmen op 170 graden.
 2. De ingrediënten voor het basisbeslag mixen: amandelmeel, eieren, honing, kokosmeel, bakpoeder en zout
 3. Het beslag giet je in de vormpjes.
 4. De ingrediënten voor de topping mixen: amandelmeel, kaneel, kokosolie en honing in een kom roeren tot een papje.
 5. De topping over de cakjes verdelen.
 6. En nu de cakjes 20-25 minuten in de oven bakken.

Suikervrije cakejes

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

 • 10 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

 • 2 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen