Waar ben je naar opzoek?

Steeds meer kinderen leven in een bijstandsgezin

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Steeds meer kinderen leven in een bijstandsgezin

Bijstandsgezin

Er zijn steeds meer gezinnen die leven in een bijstandsgezin. Het aantal kinderen wat leeft in een gezin dat moet rondkomen van een bijstandsuitkering is vorig jaar gestegen naar bijna 223.000. Dat is 6,5 procent van alle Nederlandse minderjarigen. In 2009 was dat 5,2 procent. Vanaf toen is het aantal kinderen in bijstandsgezinnen gestegen.

Dit meldt de NOS naar aanleiding van cijfers uit de nieuwste Jeugdmonitor die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft samengesteld in opdracht van de overheid.

Niet meedoen

Er zijn kinderen die niet mee kunnen doen met activiteiten buiten de deur. Ze kunnen niet naar sport, muziekles of een dagje weg. Een op de tien bijstandsouders heeft zelfs niet voldoende geld om de kinderen speelgoed te geven. Met Sinterklaas en Kerst voor de deur is het schrijnend. En in de maand december, en met verjaardagen worden ze extra met hun neus op de feiten gedrukt.

Ouders die in de bijstand zitten kunnen misschien wat hebben aan de 5 budgettips voor Sinterklaas.

Voor mensen die wel voldoende te besteden hebben heb ik ook een tip:

Heb jij het financieel wel wat ruimer? Denk dan eens aan je medemens. Kijk alleen al om je heen en je ziet veel schrijnende gevallen. Misschien kun je hen helpen door wat cadeautjes te bezorgen. Je kunt ook speelgoed doneren aan de voedselbank of via andere weggeefhoeken. Op Facebook vind je verschillende groepen die gericht zijn op arme gezinnen. Het hoeft niet veel te kosten en je maakt mensen op deze manier heel blij. Je helpt ze letterlijk uit de brand!

In Drenthe is het initiatief ‘Dagje Sinterklaas‘ opgezet. Het doel is dat kinderen die voldoende hebben leren te geven aan kinderen die minder of niks hebben. Love2BeMama draagt dit initiatief een warm hart toe. Zo kun je ook de bijstandsgezinnen helpen.

Ik wens iedereen een hele fijne decembermaand. En vergeet niet; liefde zit ‘em niet in een cadeautje.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Jacqueline zei

  Ik zit vanaf half oktober al te wachten op uberhout een bijstands uitkering ik heb niet eens een koelvries kombinatie om eten in te kunnen bewaren en ook geen elektrische fornuis om uberhout eren te kunnen koken en dat met een kind en totaal geen geld hebben omdat aan te kunnen schaffen na alle zekerheid is mijn uitkering hopelijk begin januarie rond met gevolg huurachterdstanden ect ect ect

 • Sanne zei

  Heel sneu voor die kindjes en ook zeker voor de ouders !!

  Heb toevallig vanmiddag al ons speelgoed uitgezocht en verdeeld onder mama’s die het zelf niet konden kopen..

  Geeft zelf ook een heel fijn gevoel !!

 • Nathalie zei

  Misschien een goede tip…. Speelgoedbanken, ze zijn er inmiddels in het hele land.
  Zij ‘specialiseren’ zich in speelgoed en een aantal ook in cadeautjes voor de feestdagen.

  Zelf ben ik betrokken bij Speelgoedbank Wageningen, hulp is altijd welkom!

  http://www.speelgoedbankwageningen.nl

 • Wilma zei

  Wat een mooi initiatief is dat eh!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

 • 4 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

 • 4 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

 • 5 dagen geleden
 • 2 minuten lezen