Waar ben je naar opzoek?

Spelen met je kindje. Hoe doe je dat?

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Spelen met je kindje. Hoe doe je dat?

Elke ouder vraagt het zich weleens af: hoe vermaak ik mijn baby? Niet meer nodig, want je kind vermaken was nog nooit zo eenvoudig! Sabine Wisman volgt de ontwikkelingsfase van een kindje tot 18 maanden en heeft voor elke fase bijpassende activiteiten. In het boek Spelen met je kindje vind je rijmpjes en liedjes die de taalontwikkeling stimuleren en de dagelijkse rituelen omlijsten. Aanwijs- en verstopspelletjes die zorgen voor een goede motoriek en oriëntatie. Spelletjes met of zonder speelgoed en voor binnen of buiten. Zo houd je je baby blij en verstevig je tegelijkertijd de band met je kindje. 


Wist jij dat jij het allerleukste speelgoed bent voor je kleintje?

Het boek begint met een schema, waarin je op basis van de leeftijd van je kindje en de situatie waarin je je bevindt, direct bij de juiste tips terechtkomt.

Schema spelen met je kleintje

Vier tips uit het boek:0-3 maand (zie afbeelding)
 Muziek-met-je-mond

Maak muziek met je mond. Je baby vindt het geweldig om allerlei geluiden te horen en jij kan daarvoor zorgen. Houd je kindje zo op je schoot dat het jou kan aankijken. Kies wat moois uit het lijstje, maak je baby blij (en werk tegelijkertijd aan zijn of haar taalontwikkeling). 
Ben je thuis? Een leeg wc-rolletje kan dienstdoen als megafoon. Heb je een mondharmonica, hup, erbij en laten horen!

3-6 maand 
Heen en weer wiegen

Houd je kindje vast en zing dit versje voor hem of haar terwijl je zachtjes heen en weer wiegt.
Ozewiezewoze

wiezewalla

kristalla

kristo

zewiezewo

zewieze wies, wies, wies, wies


6-12 maand
 Vol-leeg-vol

Zet je kindje in bad. Het badje is een prachtmoment om samen te spelen. Geef je kind een plastic bakje of bekertje en neem er zelf ook een. Zeg: ‘Kijk, mijn beker is vol!’. Giet al het water uit je beker. De ene keer hoog, de andere keer laag. Zeg dan: ‘Nu is mijn beker leeg.’ Moedig je kind aan om jou na te doen. Daarna is het tijd om met je handen op het water te slaan. Altijd een succes. En probeer eens bubbels te blazen in het water.

12-18 maand 
Tunnel
Pak een knuffelbeest, ga met je benen gespreid staan en laat het beest door de ‘poort’ tussen je benen gaan. Ga daarna zo met je benen staan dat je kindje erdoor pas. Houd je kindje vast en beweeg hem of haar een paar keer door de poort heen en weer. Moedig het daarna aan om op eigen kracht tussen jouw benen door te kruipen. Lukt het? Ja, dan is er natuurlijk een applausje.

De 5 winnaars van dit boek zijn: Frouke, Sanne, Lisette, Danielle en Wendy. Ze hebben een e-mail ontvangen en het boek inmiddels in huis. Heb jij het boek niet gewonnen? Koop hem dan door op onderstaande button te klikken.

 

Koop bij bol.com

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Kim zei

  Heel leuk boek! Leuk kadootje voor mijn man, hij zorgt fulltime voor onze dochter. En zo te zien kan hij hier wel wat leuke spelletjes uit halen.

 • Frouke zei

  Ons dochtertje van bijna 2 brengt haar tijd het liefst door met kleuren! Als ik tien seconden de andere kant op kijk weet ze ook prachtige kunstwerken op de muur, vloer of zichzelf te maken.. Natuurlijk ben ik als mama super trots op zoveel artistiek talent 😉 maar wat nieuwe inspiratie om lekker samen te spelen kan in ons geval dus zeker geen kwaad! Ook interessant om weer te gaan lezen over de babytijd, nu ik zwanger ben van ons tweede kindje.. Zeer welkom dit boek!!

 • Véra zei

  Spelen, zingen, knutselen en vooral genieten met alles wat we aan het doen zijn! Favoriet blijft lekker kroelen op z’n blote rug en dan raadt hij wat ik teken.

 • Femke zei

  Onze jongste dochter is nu bijna 9 maanden en we spelen graag kiekeboe en ‘taal’-spelletjes: ik maak het geluid wat zij maakt na, en merk dat zij het dan andersom weer doet. Haar allerliefste spelletje op dit moment is ‘alles pakken waar ik bij kan en het vervolgens in mijn mond stoppen’. 😉 Het lijkt me een erg leuk boekje!

 • Esmeralda Groenland zei

  Kiekeboe spelen, blokjes stapelen, voorlezen, zingen en dansen vindt ze erg leuk. Ook tijdens het badderen spetteren en met een badeendje spelen is favoriet.

 • Fleur zei

  Lekker naar buiten en rennen door het bos of over het strand of gewoon in de tuin

 • Josephine zei

  Als fulltime mama vind ik het te gek om met mijn 11 maanden oude zoon te spelen. Kiekeboe doen, knuffelen, met de duplotrein, samen dansen, in bad spelen, boekjes lezen. Nieuwe ideeën zijn altijd meer dan welkom, want spelen moet niet saai worden, maar interessant en leerzaam blijven!

 • Inge Hoogland zei

  Ik speel altijd graag met mijn zoontje van bijna 3 maanden. Maar soms heb ik van alles gedaan en wil ik wel eens wat nieuws doen. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom☺

 • Sandra zei

  Tiago (10,5 maand) en ik tijgeren graag achter elkaar de kamer door. Dan begint hij te schaterlachen van plezier als ik hem kietel 🙂 kiekeboe spelen kan hij ook geen genoeg van krijgen en wat hij zelf heel grappig vindt is alles uit zn commode trekken. Wat een feest (voor hem dan haha) toch zou ik wel wat meer inspiratie op willen doen aangezien het bij mij soms wel aan creativiteit ontbreekt. Het boekje zou zeker welkom zijn.

 • Sophie zei

  Wow, dit lijkt me ontzettend leuk om te winnen. 11 weken geleden is mijn prachtige dochter geboren. Ik vind het zo bijzonder hoeveel zij die weken al heeft geleerd. Ik speel heel veel met haar, dit boek lijkt me ontzettend leuk en zal mij veel nieuwe speel ideeën geven!

 • Michelle zei

  Heel graag! Heerlijk met de pop spelen, liedjes zingen. De laatste tijd is de ‘nee’ fase aangebroken dus nieuwe speel ideeën zijn welkom 🙂

 • Sanne zei

  Spetterfeestje.
  Ik trappel van plezier. De dag is bijna voorbij, maar het allerleukste komt nog. Papa laat het grote bad vollopen. Mijn badboot en mijn badeendjes gaan het water in. En dan.. ikzelf met mama! Spartelend van plezier vliegt het water in het rond. De eendjes zwemmen alle kanten op, maar ik ga erachteraan. De badboot heeft een leuk kiekeboe inktvisje die altijd lachen is. Mama zingt liedjes. Afdrogen? Geen probleem. En daarna val ik heerlijk in slaap. Morgen weer? Jael (6,5 maand)

 • Lisetthe zei

  Ik vind het hartstikke leuk om met mijn meisje (2) te spelen! Ik probeer van alles en ik verzin van alles. Maar de laatste tijd vind ik het best lastig soms. Wat vind ze nou leuk? Wat vind ik leuk? Ik zou zo’n boek zeker leuk vinden! Ik kan zeker nieuwe ideeën gebruiken om te doen met mijn meisje als thuisblijfmama ♥

 • Wendy zei

  Fleur vindt het heel leuk als ik een doek over de hoofdje leg. Ik vraag dan ‘Waar is Fleurtje?’ Daarna trekt ze de doek van dr hoofd af en klap ik in mijn handen en zeg: ‘Daar is Fleurtje!’ Ze krijgt er geen genoeg van!

 • Cecile zei

  Mijn zoontje (12 weken) en ik kletsen, pruttelen, lachen en spelen de hele dag door! Als full-time thuismama ben ik hele dagen bezig om nieuwe spelletjes te verzinnen voor onze kleine man, dus dit boek lijkt me echt ideaal en is heel welkom! 😀

 • Gerda zei

  Wij spelen samen graag het spelletje ‘papa kietelen’. En onze dochter gaat dan ook altijd even paardje rijden op de rug van papa. Heerlijk om samen te spelen en het zou leuk zijn meer tips en ideeën erover te kunnen lezen met dit boek!

 • Desiree zei

  Vanaf deze week heb ik ouderschapsverlof dus meer tijd voor speelplezier en voor extra veel plezier zou dit boek extra leuk zijn

 • Danielle zei

  Ik ben 38,5 week zwanger van mijn eerste kindje, en dit boek zou natuurlijk helemaal van pas komen! Spelen met kinderen is zo belangrijk dus alle leuke tips zijn welkom 😉

 • Kimberley zei

  Ik kruip altijd achter me dochter(14maanden) aan door de kamer heen en dan zeg ik ik ga je pakken dat vind ze helemaal geweldig hah of als ze op de bank zit dan ga ik op de grond liggen en laat haar schrikken vind ze ook erg leuk hihi

 • Wendy zei

  Hoe graag ik tijd met mijn zoontje doorbreng? Ik ben er zelfs voor gestopt met werken . Nieuwe ideeën om te spelen zijn altijd welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 5 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 5 maanden geleden
 • 12 minuten lezen