Waar ben je naar opzoek?

Spelen, eten en slapen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Spelen, eten en slapen

Onze peuter is momenteel een echte peuterpuber. Ze kan zomaar in huilen uitbarsten, dwars en boos zijn. Opeens heeft ze bedacht dat middagslaapjes voor baby’s zijn en wil ze ‘s avonds niet in haar eigen bed omdat ze bang is en middenin de nacht wordt ze huilend wakker. Een zeer vermoeiende fase vind ik het. En ik moet zeggen dat het bij haar het ergst is. Ik probeer haar te helpen om er zo goed mogelijk doorheen te komen maar ook voor mama valt dat niet altijd mee. Zeker nu ze ‘s middags niet meer slaapt kunnen de dagen best wel lang zijn…

Lief spelen

Het meest leuke aan deze fase vind ik dat ze zo heerlijk lief kan spelen en dit ook steeds beter even alleen kan. Ze heeft al een grote fantasie; ze houdt van verkleden en rollenspellen. Het liefst loopt ze op schoenen van haar zus of van mama en een paar keer per dag wil ze zich aan- en uitkleden of verkleden.

Ze is erg fan van Peppa Pig en Peppa is al helemaal ingeburgerd bij ons thuis. Voor wie Peppa nog niet kent: het is een klein lief roze biggetje die samen met haar broer George bij haar vader en moeder woont. Peppa is elke dag te zien op Nickelodeon Jr. en beleefd daar allerlei avonturen. Ze houdt heel erg van spelletjes spelen, zichzelf mooi aankleden, mooie uitstapjes maken en springt, zoals elke big, het liefste in modderbaden. En laat mijn dochter hier nou ook gék op zijn. Ze kan zich helemaal identificeren met Peppa.

Peppa Pig klaslokaal

Zoals je ziet is het klaslokaal van Peppa Pig al in gebruik genomen. En met haar 2 jaar weet ze al precies hoe het er aan toe gaat op school. Regelmatig speelt ze mee als haar grote zus schooltje speelt en ze gaat dan braaf op een stoeltje zitten. Als we grote broer en zus naar school brengen trekt ze ook haar jas al uit. Dan wil ze echt niet meer mee naar huis. Ze rent meteen naar de poppenhoek. Met Peppa Pig kan ze nu thuis haar eigen schooltje spelen.

Op het mooie speelkleed van Peppa kan ze haar eigen plekje creëren en eindeloos spelen met haar speelgoed. Het kleed ligt nu op haar eigen kamer waar ze ook steeds vaker even gaat spelen als ik boven bezig ben met de was of het opmaken van de bedden.

Aan tafel!

Wanneer het tijd is voor het ontbijt, lunch of avondeten komt Peppa Pig ook op tafel. Het kleurrijke servies valt goed in de smaak. Nu het eten nog… 😉

Gezond eten is belangrijk. Peppa houdt niet alleen van snoepjes en taart maar is ook dol op groenten en fruit. Gelukkig zijn mijn kinderen geen moeilijke eters en met dit super leuke servies van Peppa Pig. Net als Peppa houdt mijn dochter ook erg van snoepjes én heel erg van fruit. Dat eet ze het liefst de hele dag door. Vooral bananen! Ze krijgt in ieder geval haar vitamines binnen.

Aan tafel met Peppa Pig

En nu slapen…

Slapen… dat is momenteel wel een dingetje hier. Ze heeft namelijk ontdekt dat ze uit haar ledikant kan klimmen en staat ze regelmatig opeens ‘s avonds beneden. Vermoeiend voor haar en voor papa en mama. ‘s Avonds willen wij namelijk graag rust. Ze begint opeens hard te huilen zodra het ligt uitgaat. De afgelopen weken mocht ze in ons bed slapen en als wij naar bed gingen legde ik haar over. Dat was prima. Peuter blij, papa en mama blij.

De laatste paar avonden wil ze opeens weer in haar eigen bed. En weet je hoe dat komt? Ze heeft een nachtlampje van Peppa in haar bed staan. Deze schijnt een subtiel licht waardoor ze niet meer bang is. De laatste nachten heb ik haar ook niet meer gehoord. Dat de oplossing zo simpel is!

Welterusten lieve peuter!

Slapen met Peppa Pig

Peppa Pig speelgoed

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Els zei

    Hier kijken we ook elke ochtend naar peppa ik vind het een super leuk tekenfilmpje, ik kijk stiekem zelf ook mee haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen