Waar ben je naar opzoek?

Snelle en gezonde ontbijtshake voor moeders

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Snelle en gezonde ontbijtshake voor moeders

Met jonge kinderen zijn de ochtenden hectisch. Ik kom vroeg uit bed, leg kleding de dag van te voren klaar, ruim ‘s avonds de vaatwasser uit en zet zoveel mogelijk ontbijtspullen klaar. Maar toch ben ik er in de ochtend maar druk mee. Ik vind een goed ontbijt in de ochtend belangrijk. Voor de kinderen en voor mijzelf. Tegenwoordig eet ik weinig brood meer in de ochtend. Ik heb twee nieuwe favoriete ontbijtjes ontdekt. Lekker en gezond!

Ons ontbijt

De kinderen eten de ene ochtend pap, dan weer een broodje hagelslag of rijstwafels met kipfilet en fruit erbij. Ze hebben elke ochtend zin in wat anders. Ook een bordje Griekse Yoghurt met Dorset Cereals honey-granola en honing gaat er wel in. Dit is ook één van mijn favoriete ontbijtjes tegenwoordig. Met een kiwi erbij!

Snelle en gezonde ontbijtshake

Een ander favoriet ontbijt is de snelle en gezonde ontbijtshake. Dit recept vond ik bij Jenniefromtheblog.com en paste ik een klein beetje aan.

Met mijn favoriete blender maak ik in een handomdraai de lekkerste smoothies, sauzen, soepen en sinds kort maak ik ook een heerlijke snelle en gezonde ontbijtshake. Deze snelle ontbijtshake is ideaal voor drukke moeders die een gezonde en energieke start van de dag goed kunnen gebruiken. Zet alles de avond van te voren klaar en ‘s morgens hoef je het alleen nog maar in de blender te gooien.

Het is een goed vullende ontbijtshake en ik garandeer je dat je de rest van de ochtend géén trek hebt. Goed voor de lijn!

Heb je vaak last van een blaasontsteking? Deze ontbijtshake is ook goed voor je darmflora!

>> Lees ook: 10 tips om een blaasontsteking te voorkomen.

Wat heb je nodig?

 • 1 banaan
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 4 eetlepels Griekse Yoghurt of yoghurt
 • 3 eetlepels havermout
 • 1,5 glas melk of soya melk / cocos melk
 • handje blauwe bessen (dit kun je ook variëren met: 4 – 5 aardbeien, kiwi, sinaasappel, frambozen)
 • eventueel aanvullen of variëren met honing en noten

Alles gaat in de blender en klaar is mama! Een gezonde, snelle en energieke start van de dag. Mijn dag kan beginnen met deze snelle en gezonde ontbijtshake, mijn flesje water en een heerlijke kop koffie.

Snelle en gezonde ontbijtshake

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

 • 3 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

 • 3 dagen geleden
 • 3 minuten lezen