Waar ben je naar opzoek?

Slachtoffers van Parijs krijgen een gezicht

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Slachtoffers van Parijs krijgen een gezicht

Slachtoffers van Parijs Na vrijdag de 13e is Parijs volop in het nieuws. Ik hoef hier niet meer te vertellen wat voor vreselijke dingen daar, en elders in de wereld, gebeurd zijn. Parijs de stad van de liefde werd de stad van haat. Op het nieuws gaat het bijna nergens anders meer over. Er wordt gejaagd op de daders, er worden invallen gedaan en ondertussen worden er filmpjes van de IS verspreid met nieuwe waarschuwingen. De wereld is bang.

De wereld staat in brand en volgens onze minister zijn we in oorlog met de IS. Ik krijg er rillingen van. Er zijn afgelopen vrijdag vele slachtoffers gevallen. En dit was niet de eerst aanslag. Voorafgaand aan de aanslagen in Parijs waren er dagelijks elders op de wereld aanslagen. Om stil te staan bij de slachtoffers van Parijs heeft Mashable een Twitter-account aangemaakt voor de slachtoffers, om ze een gezicht en naam te geven: ParisVictims.

Wie zijn ze?

Op dit Twitter-account staan de foto’s en biografieën van mensen die omgekomen zijn bij dit vreselijke drama. De slachtoffers krijgen een naam, een identiteit. Een moeder, studenten, een vader van jonge kinderen, een pas getrouwd stel en een jong verliefd stel.

Ik moet huilen en mijn maag zit in de knoop.

Djamila Houd, 41 jaar uit Frankrijk. Moeder van een 8-jarig meisje.

Fabrice DuBois, 46 jaar uit Frankrijk. Laat zijn vrouw, zoon en dochter achter.

Juan Alberto González Garrido, 29 jaar uit Spanje. Pas getrouwd.

In wat voor wereld leven wij?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

  • 14 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

Producten met eiwitten en gezonde vetten

  • 18 uur geleden
  • 3 minuten lezen