Waar ben je naar opzoek?

SGP vindt: 1000 euro voor ouders die een eerste kind krijgen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
SGP vindt: 1000 euro voor ouders die een eerste kind krijgen

Ben je in verwachting van je eerste kind? Als het aan de SGP ligt wordt dat beloond met wel 1000 euries. De partij zegt dat ouders bij een eerste kind veel kosten maken en gunt ze daarom graag een extraatje. 

Lees ook: 10 frustraties van een moeder met een pasgeboren baby

En verwacht je een tweeling dan kun je zelfs 2000 (!) euro verwachten en bij een drieling 3000 euro. Het is nogal een bedrag waar je best wat voor aan kunt schaffen. En nog een voordeel: deze ‘geboortepremie’ komt gewoon bovenop de kinderbijslag hoor. Maak je niet druk dat je daar dan op gekort wordt. En verdien je modaal of zelfs boven modaal? Ook dan heb je recht op deze eenmalige uitkering.

De SGP noemt deze bedragen de ‘kinderwagenbonus’ en het is niet uniek. In andere West-Europese landen wordt dit al gedaan. In België krijgen ouders met een eerste kind een bedrag van 1200 euro en bij een volgend kind nog eens een bedrag van 900 euro.

Het klinkt natuurlijk geweldig zo’ bedrag en het zou super zijn als dit met terugwerkende kracht uitbetaald wordt maar toch heb ik er mijn bedenkingen over. Er worden nogal wat kinderen geboren en het zijn grote bedragen. Kunnen deze bedragen niet beter aan andere dingen uitgegeven worden?

De verkiezingen zijn in maart 2017 en de SGP neemt dit voorstel mee in hun verkiezingsprogramma. 

Bron beeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Puber gedrag straffen: hoe kun je dit het beste doen?

  • 2 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

3 jaar kleuteren: naar groep 3 of liever niet?

  • 5 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Positief opvoeden met deze tips voor positief ouderschap

  • 10 uur geleden
  • 4 minuten lezen