Waar ben je naar opzoek?

Sem (3) loopt brandwond op door glijbaan

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Sem (3) loopt brandwond op door glijbaan

Sem loopt brandwond op door glijbaan

Sem is 3 jaar en was zaterdag in de buurt van zijn huis in het Noord-Hollandse Zwaag aan het spelen in de speeltuin. Misschien wel zijn favoriete speeltuin, waar hij dagelijks komt. Sem ging een paar keer van de glijbaan. Wat hij niet wist was dat er op de glijbaan een chemisch goedje was gesmeerd. Hierdoor liep Sem zware brandwonden op. 

Brandwond

“Hij heeft vreselijk veel pijn en vraagt mij de pijn weg te halen”, zegt zijn vader. Het is vreselijk om aan te zien. Sem was aan het eind van de middag met zijn buurmeisje aan het spelen toen hij opeens voor de deur stond met zijn broek op zijn enkels. Had hij in zijn broek geplast? Het bleek veel erger, zegt vader Rick. “Hij had een wond van 12 centimeter doorsnede.”

De volgende ochtend was het er niet beter op geworden. De luier van Sem was aan zijn billen vastgeplakt. Ze gingen onmiddellijk naar de huisarts en die constateerde een brandwond. Het arme jongetje kan niet meer zitten of liggen.

Hangjongeren in de speeltuin

In de speeltuin werd de verpakking van lijmverwijderaar gevonden. Vader Rick denkt dat hangjongeren dit chemische goedje voor de lol op de glijbaan hebben gesmeerd. Vader Rick denk dat het een kwajongensstreek is met een wel heel vervelende afloop. Hij denkt niet dat ze moedwillig een jongetje hebben willen bezeren maar hij zou het stoer vinden als ze hun excuus komen aanbieden.

Veiligheid

De vader gaat aangifte doen. Hopelijk is Sem weer snel de oude.

Zou er meer toezicht moeten komen in speeltuinen? Het is niet de eerste keer dat er wat in een speeltuin gebeurd. Speeltuinen hebben een aantrekkingskracht op hangjongeren. Net zoals schoolpleinen. Hier vind je ook regelmatig lege zakjes drugs, sigaretten en als je pech hebt condooms. Dit zijn geen dingen die je in een speeltuin of op een schoolplein aan wil treffen.

Bron: RTL Nieuws – Beeld: Foto’s vader van Sem via RTL Nieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Relatie & Seks

Relatie zonder seks: ja zeggen tegen seks!

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

EHBO bij kinderen masterclass

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Zelfstandig kind: Hoe kan je dit het beste stimuleren?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen