Waar ben je naar opzoek?

Slaapkamergeheimen: Seks hebben terwijl je kind op dezelfde kamer slaapt

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Slaapkamergeheimen: Seks hebben terwijl je kind op dezelfde kamer slaapt

Co-sleeping (met de baby in één bed slapen), of rooming in (met de baby op één kamer)… Je bent een voorstander, of totaal niet. Eén van de vragen die veel mensen in hun hoofd schiet is namelijk: Als de baby bij je op de kamer slaapt. Waar heb je dan seks? Iets waar Sophie (32) heel stellig in is: “Gewoon op de slaapkamer. Waar anders?

Heb jij ook een slaapkamergeheim die je (anoniem) wil delen? Heb je bijvoorbeeld bizarre dromen of doet je partner vreemde dingen in z’n slaap? Stuur een mailtje naar [email protected]

Het comfort van je eigen bed

Voordat onze dochter, Fenne (1), ten tonele verscheen hadden mijn man en ik een prettig seksleven. Ik was zelfs één van die ouders die seks in haar achterhoofd hield toen de keuze viel om Fenne vanaf dag één op haar eigen kamertje te laten slapen. Noem mij maar gek: maar hoewel de bank, tafel, aanrecht en dergelijke van tijd tot tijd prima alternatieven zijn: niets gaat boven het comfort van een ruim 2-persoons boxpring.

Van zes weken, naar een jaar

Om een lang verhaal kort te maken: Uiteindelijk kwam er niets terecht van mijn goede bedoelingen om onze dochter direct in te wijden in de voor haar bestemde slaapkamer en lag ze eigenlijk dezelfde dag nog in een wieg bij ons. Tegen de tijd dat we weer aan seks zouden mogen beginnen zou ze kunnen ‘verkassen’, haha en raad eens? Dit gebeurde ook niet en inmiddels zijn we al dik een jaar verder.

Lees ook: Co-sleeping ouders hebben geen seks, toch?

Het wiegje heeft dan wel plaatsgemaakt voor een ledikant, maar verder is de situatie onveranderd gebleven. Ja, zelfs het feit dat we nog altijd, ondanks dat onze dochter bij ons op de kamer ligt, wanneer we seks hebben het comfort verkiezen van een ruime, 2-persoons boxspring.

Militaire missie voor de seks

Fenne ligt dan wel te slapen (natuurlijk), dus ze krijgt er niets van mee en als ze wakker is dan is het natuurlijk een ander verhaal en zullen we onze activiteiten elders moeten voortzetten. Gelukkig ligt ze meestal al een geruime tijd als een roosje te pitten en wordt ze nog niet wakker al zou er bom gedropt worden in onze achtertuin.

Ik snap dus oprecht niet waarom zoveel ‘co-sleeping parents’ er bijna een militaire missie van maken om een keer te ‘seksen’. Een dergelijke operatie onttrekt toch iedere vorm van spontaniteit en ongedwongenheid uit je seksleven?

Lees ook: De helft van de ouders die aan co-sleeping doen liegt hierover!

Sowieso krijgt een baby van die leeftijd vrijwel niets mee van wat de ouders precies aan het doen zijn en tegen de tijd dat ze zich dit wel gaat beseffen ligt ze al lang en breed op haar eigen kamer en zo niet: Dan verhuizen wij gedwee naar de woonkamer voor een beetje plezier. Dat beloof ik!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Mama’en: zorgen voor jezelf rondom het moederschap

  • 1 dag geleden
  • 8 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Moeder van gepeste Suze deelt hartverscheurend bericht

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Even weg

10 tips onvergetelijke zomervakantie in de achtertuin

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen