Waar ben je naar opzoek?

Schokkend! Pageant meisjes

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Schokkend! Pageant meisjes

Ik heb ze wel eens voorbij zien komen. Op televisie en op internet. Maar nooit stond ik erbij stil. Tot ik vandaag een blog las over Pageant meisjes. Ik was in shock! Verbijsterd! Toen stond ik er voor het eerst echt bij stil. Wat een verschrikking om kleine meisjes zo op te dossen en mee te laten doen aan Mini Miss Verkiezingen. Zou het meedoen aan deze schoonheidswedstrijden hun eigen keus zijn of toch wel de keus van mama? Om te huilen…

Ik vind het heel wat anders wanneer kinderen spelen met (nep) make-up of meedoen aan Mini Miss Verkiezingen. Deze meisjes hebben volgens mij geen leven meer naast de schoonheidswedstrijden. In Frankrijk is het zelfs verboden. Meisjes onder de 16 jaar mogen niet meer meedoen aan speciale pageants. Als iemand het toch waagt om zo’n verkiezing te organiseren dan kun je zo’n 30.000 euro boete krijgen en een celstraf die kan oplopen tot twee jaar.

Weet je wat het punt is? Ouders geven toestemming zodat hun meiden mee kunnen doen aan deze verkiezingen. Deze meisjes kunnen de keuze niet voor 100% zelf maken. Het kan volledig uit de hand lopen. Hoever ga je als ouders? Je maakt mij niet wijs dat deze meisjes zelf hebben bedacht om aan deze verkiezen mee te doen. En wat worden dit later voor meisjes als ze nu al zo in de picture staan?

Er zijn zelfs al fanclubs voor deze meisjes opgericht. En hun profielfoto’s worden zo bewerkt dat deze meisjes er ‘perfect’ uitzien. Wat voor beeld schept dit voor andere kinderen?

Deze onderstaande beelden vind ik verschrikkelijk. Hoe kun je je kind dit aandoen?

Hoe sta jij tegenover pageants en Mini Miss Verkiezingen voor kinderen?

Pegeant girl

 Pageant meisjes

 Pageant meisjes

 Pageant meisjes

 Pageant meisjes

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen