Waar ben je naar opzoek?

Samen slapen met je baby blijkt taboe in Engeland

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Samen slapen met je baby blijkt taboe in Engeland

Taboe Samen slapen met je kind

In Nederland is het al een veel besproken onderwerp: samen slapen met je baby en / of kind(eren). Het is hier al (redelijk) normaal al heeft iedereen er zijn of haar eigen mening over. En dat mag! Maar steeds meer moeders komen erachter dat het toch wel veel voordelen heeft. Er wordt gewoon over gepraat: op televisie, in de bladen, op Social Media of op blogs. Ook forums staan er vol mee. Ons Nederlanders maakt dat niks uit… In Engeland daarentegen blijkt het best wel een taboe te zijn en durven ouders hier niet over te praten.

Lees ook: Wij slapen samen… So what?

Ouders in Engeland zijn bang om er openlijk voor uit te komen dat ze samen slapen met hun baby. Ze durven dit niet eerlijk toe te geven blijkt uit Brits onderzoek onder zeshonderd ouders. Ouders zijn bang om veroordeeld te worden of zelfs gerapporteerd te worden.

Liegen

Initiatiefneemster Sarah Ockwell-Smith is zelf moeder van vier kinderen. Experts op het gebied van opvoeding en gezondheid beweren dat samen slapen slecht en gevaarlijk is voor het kind. Volgens haar zouden om die reden de ouders niet eerlijk zijn, terwijl ze juist wel samen slapen met hun baby. En dan hebben we het hier over 46 procent van de ouders.

Co-sleeping

Sarah is voorstander van co-sleeping maar zegt dat er een taboe rust op dit onderwerp. En toch nemen veel ouders hun baby of kind bij zich in bed. Voor een betere nachtrust, voor rust voor het kind of zodat ze stoppen met huilen. Dit wordt door artsen in Engeland afgeraden. En dat terwijl het in Nederland zo normaal al is. In Engeland durven moeders dit zelfs niet aan familie of vrienden te vertellen.

De juiste info

Sarah vindt dat artsen en verloskundigen samen slapen moeten bemoedigen en jonge moeders hierover de juiste informatie moeten geven. Ze kunnen beter vertellen wat samen slapen gevaarlijk kan maken in plaats van het meteen volledig af te raden. Daar hebben jongen moeders veel meer aan. Ze kunnen daar dan rekening mee houden.

Bron: Dailymail – Beeld: Flickr

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen