Waar ben je naar opzoek?

Roken met kinderen in de auto moet verboden worden

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Roken met kinderen in de auto moet verboden worden

verbod op roken tijdens het autorijden

Goed nieuws! Engeland en Wales hebben een wet aangenomen die het roken in de auto verbiedt als er ook kinderen meereizen. Ik zeg ‘HOERA’! Prima als je rookt, moet je lekker zelf weten. Maar je kinderen kiezen daar niet voor dus blijf daar vooral ver bij uit de buurt als je een peuk opsteekt. Net zoals roken in huis trouwens…

>> Wil je meer weten over roken tijdens je zwangerschap? Klik hier!

Roken in de auto verboden

Als er één of meer kinderen jonger dan achttien jaar in de auto zitten is de roker aansprakelijk. Zet je een raampje open om het roken te compenseren en denk je dat je er daardoor mee wegkomt? Ook dat mag niet. Mensen die een cabrio hebben waarvan het dak is ingevouwen mogen dan weer wél roken tijdens het autorijden. En rook je een e-sigaret? Ook dan wordt je er niet op aangesproken.

430.000 kinderen blootgesteld aan rook

In Engeland en Wales worden er per week 430.000 kinderen blootgesteld aan rook in de auto volgens het Britse Longfonds. Dat zijn natuurlijk belachelijk veel kinderen die blootgesteld worden aan 4000 chemicaliën. Want dat is wat er in de rook van sigaretten zit. En wist je dat de rook 2,5 uur in de auto kan blijven hangen? Ondanks dat je een raampje openzet? Dan zitten kinderen dus 2,5 uur in die chemicaliën. Passief roken kan leiden tot astma, hersenvliesontsteking of wiegendood.

Wat kost je dat?

Wordt je ‘betrapt’ tijdens het roken in de auto mét kinderen op de achterbank? Dan kost je dat elke keer 67 euro. Daar had je ook minstens 10 pakjes sigaretten voor kunnen kopen. Of je stopt met roken dan houd je heel wat geld over én dat is bevordelijk voor je gezondheid.

In enkele Amerikaanse staten, Australië en delen van Canada mag er ook niet gerookt worden in de auto met kinderen op de achterbank. Ik ben benieuwd wanneer deze wet in Nederland doorkomt. Bellen tijdens het autorijden mag niet maar roken dan weer wel. Ik snap het soms ook niet?!

Bron: BBC

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen