Waar ben je naar opzoek?

Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika

Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika hoeft niet moeilijk te zijn. Je hebt geen jetlag, met een huurauto reis je comfortabel door het land en comfort ligt op een westers niveau. Richt je je op het zuidelijk deel van het land, dan heb je ook een 100% malariavrij programma. En, wat het land extra leuk maakt? Zuid-Afrika is één grote dierentuin en je kids vallen steeds weer in de verbazing. Dé Big Five is bekend: de olifant, neushoorn, leeuw en luipaard.

Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika; een makkie!

Maar…, wist je dat Zuid-Afrika ook een ‘Marine Big Five’ telt? Je moet dan wel het water op, maar –naar onze mening- net zo bijzonder: de haai, dolfijn, pinguïn, zeehond en walvis.

Plettenberg Bay is een ideale plek om op zoek te gaan naar déze Five. Of naja.. Five? De haai (hij komt hier wel voor..) laten wij –persoonlijk- liever voor wat hij is. Plettenberg is een relaxte baai, en de meeste resorts liggen verscholen in de duinen. Verwacht geen strandverblijf hier, de zee is minder geschikt om te zwemmen (door de sterke stroming). Wel hebben meerdere resorts een zwembad, voor die ene frisse duik.

Van juli tot november heb je de meeste kans om walvissen te spotten. Met een beetje geluk zie je ze vanaf de kustlijn, maar wij gaan een stapje verder en kiezen voor een walvissentocht op de oceaan. Vanaf het strand ga je het water op en grote kans dat je Bultruggen ziet (van 17 meter) en Southern Right walvissen met haar kalven. Immens en daar houdt het niet bij op. Naast walvissen zie je ongetwijfeld dolfijnen vrolijk opspringen en zeehonden en pinguïns op een verlaten strandje. En, misschien.. dat je toch vanuit de boot nóg een vin ziet bovenkomen vanuit het water…

Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika

Reisorganisatie Zuid-AfrikaKids, onderdeel van RiksjaKids, is een reisorganisatie gespecialiseerd in reizen met kinderen. Met bouwstenen kun je je eigen Zuid-Afrika reis samenstellen, zoals deze bouwsteen Ahoy! Walvis in Zicht! Gemakkelijk combineer je dit met de natuurparken of bijvoorbeeld Stellenbosch of een bezoek aan de Xhosa bevolking. 

Zuid-AfrikaKids is een reisorganisatie die spreekt uit eigen ervaring. Achter de bestemming werken reisspecialisten; reizende moeders die zelf ook met kinderen door het land hebben gereisd. Het programma van Zuid-Afrika is 100% malariavrij, afstanden zijn kort en afgestemd op gezinnen. Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika; het is makkelijk te doen. Mocht je de gelegenheid hebben; gewoon doen! 

Reizen met kinderen naar Zuid-Afrika

Ik ben een samenwerking aangegaan met Riksja. Ze gaan gastblogs voor Love2BeMama schrijven (waarvoor ik niet betaald krijg) en Love2BeMama gaat tips aan Riksja geven m.b.t. het moederschap.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen