Waar ben je naar opzoek?

Reizen met kinderen naar Bali

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Reizen met kinderen naar Bali

Wil jij je kinderen meenemen naar een andere wereld? Een wereld van eindeloze rijstvelden, kleurrijke offertjes, oude tempels en ossen die rustig sjokkend het land omploegen? Dat vind je in Indonesië, om precies te zijn: op het eiland Bali. Het is even vliegen, maar eenmaal op Bali geniet je van korte reisafstanden. Reizen per auto met chauffeur is gebruikelijk en wel zo prettig: je hoeft je niet druk te maken om de route en wordt veilig van A naar B gebracht. Bali is 100% malariavrij en 100% afwisselend. Actief op pad in de natuur, cultuur snuiven en ontspannen aan het strand: het kan allemaal en dat maakt dit eiland een geschikte bestemming voor een reis met (kleine) kinderen.


Fietsen door de rijstvelden

Het kunstenaarsdorp Ubud is letterlijk en figuurlijk het hart van Bali. Ubud wordt omringd door uitgestrekte rijstterrassen en palmboomvalleien. De plek om het serene Bali op een Hollandse manier te ontdekken: op de fiets. Met een lokale en ervaren gids fiets je door kleine ambachtsdorpen, langs rijstvelden en tempels. Maak een stop bij een basisschool waar je kids al snel contact maken met de leerlingen. Het blijft mooi om te zien: zonder dezelfde taal te spreken is de klik toch zo gemaakt. Fiets verder en zie hoe ossen het land omploegen, vrouwen rijst planten en schilders souvenirs maken. Een prettige kennismaking met Bali en goed uitvalspunt voor je Bali rondreis.

Met kinderen naar Bali

Snorkelen: finding Nemo

Bij stranden van Bali denk je misschien snel aan veel toeristen, drukke boulevards en rijen eettentjes. Dat is er ook zeker op Bali: met name de stranden in het zuiden zijn populair en daardoor niet meer authentiek Balinees. Kies daarom voor de ongerepte stranden van het noorden en oosten van Bali. Het zand is er donker van kleur, maar de natuur zeker niet minder mooi. Zo vind je in het noorden het rustige kustplaatsje Pemuteran. Voor de kust ligt het Menjangan eiland waar je snorkelt tussen kleurrijk koraal en tropische vissen. Ook Nemo komt hier voor, dus snorkel en duikbril op en zoeken maar.

Met kinderen naar Bali

Duik in de wereld van offertjes

Verdiept jouw gezin zich graag in andere culturen? Ook daarvoor ben je op Bali aan het goede adres. Reis het binnenland in en wandel door een waterpaleis. Vroeger woonde de koning hier, nu is het open voor reizigers die zich de koning te rijk voelen. Gehuld in sarong dompelt jouw gezin zich onder in de wereld van Balinese tradities en rituelen. Palmbladeren vouwen, kleurrijke offers maken en zelfs een stokje wierrook toevoegen. Een gids laat jou en je kind(eren) precies zien hoe offers gemaakt worden en helpt jullie deze te overhandigen aan de goden. In het waterpaleis vind je baden met, zo zegt men, heilig water. Neem een verfrissende duik of loop over de ronde stenen in de baden, hink-stap-sprong, het water over.

Met kinderen naar Bali

Bali: bijzonder overnachten

Niet alleen overdag geniet je van het veelzijdige Bali, ook je overnachtingen op dit eiland zorgen voor een bijzondere reisbeleving. Zo verblijf je in Ubud in een cottage met uitzicht over rijstvelden. In de tuin van je accommodatie staan Balinese beelden, kleurrijke bloemen en er wonen kikkers die erop los kwaken. Tijdens een verblijf aan de kust geniet je in kleinschalige beachresorts. Zo verblijf je in Pemuteran in een sfeervolle bungalow aan een rustige baai. Bali biedt ecologische en kleinschalige accommodaties waar in slaap vallen en ontwaken zelfs speciaal is.

Met kinderen naar Bali

Heb jij zin gekregen in een reis met je kinderen naar Bali? Bij BaliKids, onderdeel van RiksjaKids, kun je zelf een individuele reis samenstellen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten zijn zelf met hun kids op Bali geweest en adviseren je uit eigen ervaring en enthousiasme. Bij het samenstellen van de reisroute houden de reisspecialisten goed rekening met de behoeftes van jouw gezin.

Met kinderen naar Bali

NB: dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen