Waar ben je naar opzoek?

Puur natuur geboortefoto vond Facebook iets te ‘natuurlijk’ en ging offline

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Puur natuur geboortefoto vond Facebook iets te ‘natuurlijk’ en ging offline

Dat Instagram en Facebook geen fan zijn van blote lichaamsdelen is algemeen bekend. Helaas trekken ze daar niet altijd één lijn in want schaars geklede dames en heren passeren de revue maar iets natuurlijks als het geven van borstvoeding is voor Instagram en Facebook NOT DONE. Als er ook maar een stukje borst zichtbaar is gaat de foto op zwart. Ik vind dat wel erg overdreven. Maar ik kan wél begrijpen dat Facebook de puur natuur geboortefoto van Francie heeft verwijderd… Hoe puur natuur het ook is.

Snelle bevalling

Francie heeft haar kindje alleen ter wereld gebracht. De bevalling ging zo snel dat de verloskundigen niet op tijd aanwezig kon zijn. Haar man heeft op het moment supreme een prachtige foto gemaakt van zijn vrouw die hun kindje net zelf ter wereld had gebracht. Ik moet toegeven dat ik het een mooie foto vind. Puur, zoals het is. Zonder poespas. Francie heeft vervolgens de foto in een privé groep op Facebook gedeeld maar al snel bracht dit veel ophef…

De foto werd uit de groep verwijderd nadat een gebruiker de foto had gerapporteerd. Francie had de foto ter ere van haar dochters eerste verjaardag in de groep geplaatst. De groep is voor moeders en gaat over zwangerschap en kinderen krijgen en opvoeden in New York. Als Francie weer op Facebook wilde moest ze alle foto’s verwijderen.

Francie is een gedreven moeder die andere moeders leert hoe ze borstvoeding moeten geven. Ze runt de website Themilkinmama.com.

Zelf kiezen wat je ziet

Hoe mooi en puur ik de foto ook vind ik krijg bij het zien spontaan weer de pijn die ik had tijdens mijn bevallingen. Ik wil er zelf voor kunnen kiezen deze foto te bekijken in plaats van hem in mijn tijdlijn tegen te komen. Ik kan goed begrijpen dat er veel mensen zijn die dit niet willen zien. Wat dacht je van pubers die geconfronteerd worden met dit beeld? Of mannen die er toch wat andere bedoelingen bij hebben… Het zou zelfs niet eens in mijn opkomen om dit beeld online te delen. Dit gaat mij toch een stapje te ver.

Doel gemist

Francie snapt wel waarom de foto van Facebook verwijderd moest worden. “Voor vrouwen die een traumatische bevalling hebben gehad, of een keizersnede, kan dit erg confronterend zijn.” Francie heeft het doel wat ze had met het plaatsen van deze foto helaas niet bereikt. Het tegenovergestelde gebeurde juist. Met het plaatsen van deze foto wilde ze de oerkracht die vrij kwam tijdens deze bevalling delen met andere vrouwen. Om te laten zien hoe krachtig de vrouw is. Dit vertelt ze in een interview aan Mashable.

bevalling Francie geboortefoto
Foto: Leonardo Mayorga
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Bilars zei

  Prachtig juist. Jammer van de ophef. Dit is natuur in z’n puurste vorm.

 • tineke zei

  Ik zou nooit zo’n foto van mezelf op het worldwide web zetten, gewoon omdat ik het te prive vind.
  Maar ik vind deze foto best meevallen, helemaal niet bloederig of vies, juist prachtig.
  Mooi om zo zelf zo bewust je kind ter wereld te brengen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen